Denne høsten blir Kampanje med bransjefolk dit de finner inspirasjon, motivasjon eller bare kobler av, i en ny spalte vi kaller Frisonen. Hva gjør sjefen eller kollegaen etter jobb og hvem har den mest oppsiktsvekkende hobbyen i bransjen?

Sist helg tok Marte Garmann, fotograf, forlagseier og innholdsredaktør i magasinet Altså med seg Kampanjes videojournalist Eivor Eriksen inn i Frisonen, men denne helgen er sjø byttet ut med skiver og Soundcloud.

- Det er deilig å koble av etter en stressende uke og få til en god miks med noen overganger du ikke så komme. Det gir en suveren følelse. Men de fleste forsøkene på en god miks som en tar opp, ender ofte i én dårlig overgang som ødelegger alt, sier Thomas Strzelecki til Kampanje.

Les også: Her kobler Altså-redaktøren best av: - Denne våren har vært helt utrolig

Fra penger til plater
For når helgen kommer legger Strzelecki redaktøransvar. publiseringsløsninger og pengenyheter fra DNB vekk og tar frem planten, får på seg hodetelefonene og forsvinner inn i DJ’ens verden. 

- Når og hvordan begynte du med dette?

- På 90-tallet. Jeg hadde flere veldig flinke vinly-DJs som venner, men hadde selv lenge bare én Technics 1210-platespiller som jeg fikk i 30-årsgave. Da jeg endelig fikk tak i to brukte 350 CDJs, var jeg i gang. Øving, øving og øving og å kjenne låtene du mikser ut og inn, er nøkkelen, fant jeg raskt ut av, sier han.

Thomas Strzelecki har bakgrunn fra Bonnier og Aller. De to siste årene har han jobbet som frontsjef og redaksjonssjef i DNBs egen nettavis, DNB Nyheter, men på fritiden er det altså tidligere jobber som er mer nærliggende, nemlig den Strzelecki hadde som musikkanmelder i Dagbladet og «Idol»-dommer på TV 2.

Snurr skiver med redaksjonssjefen i DNB Nyheter, Thomas Strzelecki, hjemmme i stua hans en fredag i vår nye spalte Frisonen. 

Legger ut på Soundcloud
Miksene legger han ut på Soundcloud, men den som tror det bare er å søke opp DJ Thomas for å finne redaksjonssjefens musikkfavoritter må tro om igjen 

- For de som har lyst å følge deg på Soundcloud, hva heter du?

- I dag heter jo alle det de faktisk heter og jeg kalte meg også Thomas Strzelecki før, men det var jo ingen som fant det navnet. Derfor heter jeg Feita fra Tveita i dag. Jeg bor på Hellerudtoppen som ligger like ved og har som mange femtiåringer noen ekstra kilo å by på. Og det navnet er jo lettere å huske eller finne enn «Thomas Strzelecki», ler han.

- Hvor mye tid bruker du på hobbyen din?

- Det blir ikke så mye. Det blir gjerne en fredag her og en fredag der med litt hvitvin eller en og annen lokal fest. Jeg har spilt både på Hellerudfestivalen og på forskjellige «grendafester» i borettsnabolaget. Også blir det en og annen spillejobb på jobben, sier han.  

- Hva får det deg til å føle når spiller?

- Å lage god stemning og se at folk koser seg er digg. At folk danser er ikke så viktig. Og få feedback av venner på sommermiksene jeg legger ut på Soundcloud-siden min, gir meg også glede, sier han.

- Tenker du på jobb når du holder på med dette?

- Tvert i mot, dette får meg til ikke å tenke på jobb. Til vanlig tenker jeg ellers veldig mye på jobben, til og med noen ganger i vargtimen klokka fire på natta.

Drømmer ikke om DJ-karriere
- Har du noen gang drømt om å gjøre dette på fulltid?

- Nei, egentlig ikke. Da må du være mye flinkere enn meg og være motivert til å bruke helgen andre steder enn på kjøkkenet eller i sofaen.

- Hva sier folk på jobben, når du er julebord-DJ?

- Bare hyggelige tilbakemeldinger fra alltid hyggelige DNB-kolleger. Jeg liker å spille for et allsidig publikum og det har vi i DNB.

Strzeleckis tre favorittsanger
Det er umulig å snakke med Stzrelecki uten å komme inn på favorittmusikk og favorittlåter og på spørsmål om han ikke kan liste opp tre låte kommer det på rams: 

  • Astrud Gilberto og låta «Beginnings»:  - Nydelig og naiv cover av bandet Chicago fra midt fødeår 1969 fra bossa nova-dronningen. Lager alltid god stemning tidlig på kvelden.
  • Fleetwood Mac og låta «Everywhere» (psychemagik edit):  - En klassiker gjort enormt dansbar og allsangvennlig. Funker alltid utpå kvelden.
  • Mateo & Matos og låta «Happy Feelin’»: - Skikkelig New York-house fra nittitallet som setter alle i et godt humør. Sampler Tavares’ «Heaven Must Be Missing An Angel».

Av favoritt-DJs i Norge trekker Thomas Strzelecki frem en god venn ved navn Øyvind Jambor. 

- Han er min favoritt og en god venn. Å se han mikse to vinylplater og holde overgangen lenge, er helt magisk.

- Hører du på musikk i arbeidstiden?

- Sjelden. Og da helst uten vokal, sier DJ Feita fra Tveita eller Thomas Strzelecki som han heter når han går på jobb i DNB