Fem år etter at Domino's Pizza inntok det norske markedet, peker mange av pilene nedover for den internasjonale pizzakjeden. Da selskapet la frem sine halvårstall tidligere denne måneden, pekte Domino's-topp David Wild på Norge som det svakeste markedet ifølge E24. Selv om selskapet har lansert flere nye restauranter i Norge, faller omsetningen.

- Vi driver ikke forretning for å tolerere tap eller gå i null, vi skal skape verdier for våre aksjonærer. Akkurat nå ødelegger vi verdier i de internasjonale markedene, og større tap enn hva vi nå leverer vil ikke tolereres. 2019 er et viktig år for oss, sa finansdirektør David Bauerfeind på investormøtet ifølge E24.

«Ny, større og bedre»
Nå er Domino's Pizza klare til å svare på utfordringene i markedet med det som er deres største reklamekampanje i Norge noensinne. Budskapet er enkelt og greit; «new, bigger, better».

De har nemlig økt størrelsen på pizzaen og engasjert sitt faste reklamebyrå SMFB og produksjonsselskapet Pravda for å få fart på salget.

- Joda, størrelsen teller. For å ta opp kampen i pizzamarkedet lanserer vi nå en større og bedre pizza. Vi ønsker å tilby kunden mest mulig pizza for pengene, og det skal være merkbart. Familiepizzaen vår blir hele 26 prosent større. Den har altså vokst fra 36 centimeter i diameter til hele 40,5 centimeter i diameter, og da er den faktisk er en halv centimeter større enn konkurrentene sine store pizzaer, sier Frank Otterbeck, salgs- og markedssjef i Domino's Pizza Norge.

Han forteller at kampanjen er et direkte svar på tilbakemeldingen fra kundene.

- Vi har hørt på tilbakemeldingene fra kundene våre og sett på salgsstatistikken at vi må ta noen drastiske grep. Det så vi tidligere i år, og utfra det har vi justert størrelsen på pizzaen, prisen på pizzaen, prisen for levering, utvidet kjøreområdet og forbedret kvaliteten på produktet, sier han til Kampanje.

- Viser at vi satser
- Hva gjorde dere galt da dere lanserte i Norge?

- Det handler om valgene som har blitt gjort på produkt, pris og kvalitet, som ikke har vært så bra som kundene har forventet. Vi har hørt på kundene. Det er veldig lett for oss å hente inn tilbakemeldinger vi får online, i sosiale medier og etter hver eneste bestilling.

- Hvor mye penger legger dere i denne kampanjen?

- Det vil jeg ikke gå ut med, men det er den største kampanjen vår og den som varer lengst. Vi vil fortsette med et bra trykk utover i kvartalet. Det viser at vi satser og vi vil gi folk informasjon om at vi har forbedret oss, og at de trygt kan komme til oss å få den beste pizzasmaken og den raskeste servicen.

Saken fortsetter etter bildet.Klare med nye filmer: Linus Hjellström, Frank Otterbeck, Even Hafnor og Mette Waaberg, sammen med turnjentene Frøya, Saga og Ylvhild som er med i en av de nye reklamefilmene for D

SMFB: - Fantastisk merkevare
Det er SMFB som står bak det kreative konseptet, og sammen med produksjonsselskapet Pravda har de laget tre nye filmer for Domino's Pizza.

- Vi synes Domino's er et fantastisk merkevare, med en rik tradisjon av imponerende markedsføring. De har valgt å videreutvikle deres produkter og vi er veldig glade for å få lov å være med på denne spennende reisen, sier Linus Hjellström, kreatør i SMFB.

- Sammen med Pravda-teamet har vi klart å skape en kampanje som tar tilskuer inn i Domino's sin verden. Vi er stolte over samarbeidet og mener denne kampanjen vil vekke stor oppmerksomhet hos publikum, sier Vibeke Hauge, kundeansvarlig for Domino's Pizza i SMFB.

Se filmene her: