Den nye utgaven av KK, som kom i butikk forrige uke, har en helt unik forside som endres etter hver som den utsettes for sollys. Da blir føflekken på modellens arm større.

Det hele er et samarbeid med Kreftforeningen og hensikten er å minne leserne på faren med føflekkreft.

- Nesten daglig dør én person i Norge av føflekkreft, og opp mot 90 prosent av tilfellene har sammenheng med UV-stråling, viser tall fra Kreftforeningen, sier utgavesjef i KK, Stine Therese Strand, til motemagasinet Melk & Honning, som omtalte forsiden først.

- Disse tallene er nedslående, men samtidig sier de mye om hvor stor påvirkning vi selv har. Det er en av mange grunner til at vi ønsker å øke bevisstheten rundt nettopp føflekkreft.

Sammen med reklamebyrået Try tok de kontakt med Kreftforeningen med ideen om en forside med UV-blekk.

Det er Try-teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen som står bak ideen.

- Vi er veldig takknemlige som har fått muligheten til å samarbeide med KK og Kreftforeningen om denne ideen. Vi har jobbet lenge med å få til dette UV-blekket, og det å vie forsiden sin til noe som ikke har blitt prøvd før er modig gjort fra KK sin side. Det er også fantastisk å se hvordan de har gått enda lenger og dedikert store deler av innholdet i sommmerutgaven til en så viktig sak, sier de til Kampanje.

Se mer her: