Da Flytoget søkte ny kommunikasjonsrådgiver dukket det opp én søknad som skilte seg ut. Tiendeklasseeleven Jack Chen (16) skrev at han ikke hadde mye aktuell arbeidserfaring, men til gjengjeld kunnskap om hva unge liker å se på sosiale medier.

«Hei! Jeg heter Jack Chen, er 16 (!) år gammel og er 10. klasseelev ved Killingrud ungdomsskole i Nedre Eiker. Jeg ser at en av oppgavene som stillingen viser til er å legge ut på sosiale medium som Facebook og Instagram. Og det er denne delen av stillingen jeg ville gjerne tilby meg å kunne utføre for dere», skrev Jack Chen i sin jobbsøknad.

Søknaden overrasket Flytogets kommunikasjonsavdeling.

- Vi i Flytoget ble så sjarmert og imponert over søknaden til Jack, at han fikk tilbud om å være Flytogets sommerpraktikant i en uke. Nå er Jack på plass og er allerede godt i gang med jobben som SoMe-ekspert hos oss, forteller kommunikasjonsrådgiver i Flytoget Elisabeth Gjestland.

Chen mente hans unge alder ikke nødvendigvis var en ulempe. Tvert om kunne hans unge alder være en fordel i arbeidet med å nå ut til yngre målgrupper.

«Du som leser dette tenker sikkert at jeg bare er 16 år gammel, men det er dette som er fordelen min. Som 16-åring er jeg omringet av sosiale media til enhver tid og har fått erfaring i hva ungdommer og studenter, som vel er en av deres målgrupper vil like og ikke like å se på sosiale medier», skrev Jack i sin jobbsøknad.

Gjestland forteller at Chen var klar på at han kanskje ikke hadde veldig mye utdanning og arbeidserfaring, men Flytoget var enige i at ungdomsskoleeleven likevel hadde mye å bidra med.

- Vi synes det er kult at Jack er så modig og offensiv, og vi er sikre på at vi kan lære masse av ham om hvordan vi bedre kan kommunisere mot yngre målgrupper. Han har et annet perspektiv enn det vi har. Han kommer utenfra og stiller spørsmål man ikke tenker på når man har jobbet her en stund. Han er veldig uredd, også er han veldig glad i tog, forteller Gjestland.

- Kan det være aktuelt å forlenge sommerjobben?

- I sommer blir det sommerjobb i denne ene uka, men det er ikke noe i veien for at han kan komme tilbake en annen gang. Etter én dag er vi allerede imponerte.

Jack Chen syntes første dag på jobb har vært veldig spennende og forteller til Kampanje at han alltid har vært interessert i tog.

- Mamma sa at da jeg var barn løp jeg alltid bort til vinduet for å se toget tute forbi.

På Flytogets Instagram-konto ønsker Jack å fokusere på menneskene bak.

- Vise menneskene som jobber der, litt behind the scenes, ikke bare informasjon. Det kan interessere mange unge å se hva som foregår bak, hvordan Flytoget får det til. Det kan engasjere alle, sier Chen.