I 2017 kapret teknologi- og kommunikasjonshuset Creuna Stokke som kunde etter en byråkonkurranse. I tillegg kunne byrået også juble etter å blitt valgt som global byråpartner.  I fjor vår laget Creuna en internasjonal kampanje for stolen Tripp Trapp, men nå kommer altså nok en global kampanje denne gangen for den splitter nye barnevognserien Beat.

Les også: Creuna trapper opp med Stokke

Petter Andersen og Anders Asheim har vært kreativt ansvarlige i Creuna. Til Kampanje opplyser Andersen i Creuna at reklamefilmen i sin helhet er laget i Miami med amerikansk rollebesetning.

- Hva er budsjettet for kampanjen?

- Som de fleste andre, så ønsker ikke Stokke å gå ut med konkrete kostnader tilknyttet sine ulike produksjoner. Dette er en relativ stor internasjonal lansering og involverer også et større foto-opptak og utkjøp av modeller. For å lande alle elementer innenfor et ganske stramt budsjett, har vi måttet gjøre smarte valg gjennom hele produksjonen, sier Andersen til Kampanje.

Se filmen her (Artikkelen fortsetter etter filmen):

Løfter frem pappaene
I denne kampanjen er det valgt å fokusere på fedrene.

- Tradisjonelt sett henvender barneprodukt-kategorier seg nesten utelukkende mot mødre. Som en skandinavisk merkevare tuftet på norske verdier, synes vi dette er synd - for ikke å si off-beat, sier global merkevaredirektør Janne Strømmen i Stokke.

Og selv om man i Skandinavia er vant til å se fedre som triller barnevogn, er det ikke like vanlig i mange av de andre markedene Stokke opererer i.

- Selv om det er gjort vurderinger rundt hvordan budskapet slår an i de ulike markedene, kan man aldri være sikker på hvordan budskapet treffer, men så langt har Stokke kun mottatt positive tilbakemeldinger. Stokke har med sine lange røtter til Norge definert en tydelig egenart og skandinavisk profil. Et utgangspunkt Stokke vet appellerer veldig til moderne forbrukere internasjonalt. Med dette som utgangspunkt prøver vi alltid målrettet mot å skape kraftfulle kreative konsept som får oppmerksomhet og fungerer på tvers av Stokkes mange markeder, sier Andersen.

Hos Stokke er det Margot Eva Wisiak som har vært ansvarlig for lanseringen av Stokke Beat. Hun synes det er på høy tid at fedrenes posisjon blir løftet frem i markedsføringen.  

- I 2019 snakker vi mer om likestilling enn noen gang, og nå er det på tide at fedrene får den oppmerksomheten de fortjener. Verden trenger å se flere kule fedre i papparollen – med barnevogner! For Skandinaviske menn er dette ganske naturlig, men med Kina og Russland som noen av våre største markeder, sier det seg selv at dette er en mer utradisjonell tilnærming.

Filmen skal lanseres i alle Stokkes over 50 ulike markeder. Creuna står blant annet bak ulike filmer og fotomateriell til lanseringen, elementer til e-handelsløsning og bistått med digital rådgivning. Filmene er produsert av Fantefilm og regissør Henrik Sander.