Innovasjon Norge har fått mye kritikk etter at NRK avslørte at det statseide selskapet fant på historien om «tidsfri sone» på Sommarøy. Historien ble omtalt i en rekke norske medier og gikk også verden rundt. Nå viser det seg at det hele er en markedskampanje.

- I innholdsmarkedsføring er det uakseptabelt å finne på historier. Det skal være sant. Med denne saken har Innovasjon Norge begått en «dødssynd», en fullt ut bevisst og overlagt handling. Hvor mye tillit og troverdighet som blir ødelagt, vil vise seg, skriver Camilla Solheim i iNord i en kommentar på Kampanje i dag.

Les mer: - Dødssynd fra Innovasjon Norge

Nå legger Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli seg flat. 

- Vi skal være en åpen, transparent og pålitelig aktør, og derfor tar vi denne saken svært alvorlig. Vi går nå gjennom rutinene våre for kampanjer av denne typen, sier han i en pressemelding.

De beklager at det ikke har vært tydelig at dette var en markedskampanje som Innovasjon Norge sto bak, men fremholder at de ikke hadde som intensjon å lure noen.

«En av våre oppgaver er å markedsføre Norge som reisemål. Målet med kampanjen var å skape oppmerksomhet om Norge og særlig Nord-Norge som reisemål på nye måter. Tradisjonell annonsering ikke lenger er like effektivt og vi prøver derfor ut nye måter å markedsføre Norge på», skriver Innovasjon Norge.