Da oppdrettskonsernet SalMar lanserte sitt første oppdrettsanlegg til havs med ny teknologi, ønsket konsernet å slå på stortromma med profilbyggende film. Anlegget som heter «Ocean Farm 1» skal representere en ny æra innen havbruk, der man skal teste ut hvordan denne industrien kan ha bærekraftig vekst.

Creuna fikk oppdraget fra SalMar om å fortelle eksisterende og nye investorer, kunder, partnere, samt politikere i inn- og utland om «Ocean Farm 1».

- Filmen brukes også i stor grad i møte med myndigheter og beslutningstagere. Det var derfor viktig å presentere prosjektet som den banebrytende piloten dette faktisk er. Kvaliteten i filmen skulle med andre ord også reflektere kvalitet i prosjektet, forteller Atle Skageng i Creuna til Kampanje.

Filmen har fått tittelen «Captains Log», og i filmen benyttes et fortellergrep inspirert av måten historiske ekspedisjoner er dokumentert på – gjennom kapteinens journal.

- Det ser ut som en påkostet film?

- SalMar ønsker ikke å oppgi budsjett for filmen. Men det ble gjort aktive grep for å holde kostnadene nede. Det er blant annet brukt en hel del arkivbilder i tillegg til at noen bilder er hentet fra andre kilder. Kvaliteten på filmen ble ivaretatt ved svært beviste grep i etterarbeidet, forteller Skageng.

Produksjonsselskap har vært Motion Blur, der Kavar Signh har hatt regi og Espen Horn har vært produsent.

Se filmen her: