Saken oppdateres.

Etter klage fra Forbrukerrådet, er McDonalds felt for ulovlig markedsføring av usunn mat og drikke til barn gjennom et digitalt spill. Det fremgår av en pressemelding fra Forbrukerrådet.

- Vi er fornøyd med at McDonalds har fjernet spillet for nedlastning. Samtidig viser saken at store aktører i matbransjen tar for lett på ansvaret når de lager innholdsmarkedsføring og reklame til barn ned i 6-års alderen, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.

I mars klaget Forbukerrådet spill-appen «Happy Studio» fra McDonalds inn til Matbransjens Faglige Utvalg (MFU). De gav Forbrukerrådet medhold i at spillet og burgerkjeden bryter med retningslinjene som skal beskytte barn og unge mot markedsføring av usunn mat og drikke.

- Dette skjedde uten at vi var bevisst det. Dette er en internasjonal app og den ble oversatt til norsk uten at vi visste det. Vi har ingen problemer med fellelsen, og da vi ble klar over det, fjernet vi appen, sier kommunikasjonssjef i McDonalds Norge, Kristina Johansen, til Kampanje.

- Er det for dårlig kommunikasjon internt i McDonalds siden dere ikke har visst om dette?

- Det har tydeligivis skjedd en feil, det må vi ta med oss videre, svarer Johansen. 

Dette er andre gang at «Happy Studio» fra McDonalds klages inn for MFU. I 2014 ble McDonalds felt for en nettside som inviterte barn til lek under samme navn.

Les også: Coca-Cola brøt reklameforbud med YouTube-kanal - felles for markedsføring mot barn