I forbindelse med den islamske fasten Ramadan, som nå er inne i sin første uke, lanserer Coca-Cola i dag en stor kampanje over hele landet. Den velkjente Coca-Cola-logoen byttes ut til fordel for det islamske symbolet halvmånen på reklameplakatene. 

- Nå vil vi feire Ramadan sammen med norske muslimer. Kampanjen bygger på våre kjerneverdier – fellesskap, glede og det å dele gode øyeblikk. Med utgangspunkt i disse har vi alltid markert julefeiringen, og det samme gjør vi nå med Ramadan. Slik ønsker vi å ta standpunkt for mangfold og kulturell inkludering, sier Johanna Kosanovic, markedssjef for Coca-Cola i Norge, i en pressemelding.

Kampanjen vil bli synlig på flere flater, og Coca-Cola vil blant annet samarbeide med muslimske influensere. 

- Vi kommer til å ta i bruk sosiale medier, vendingmaskiner, sampling, utendørsreklame, og lager en film for digitale flater. Ikke minst samarbeider vi med dyktige, muslimske influensere som bidrar til å skape oppmerksomhet om høytiden også blant alle de nordmenn som ikke feirer Ramadan, fortsetter Johanna Kosanovic.

Les også: Lanserer ny Coca-Cola «for voksne» - Forbrukerrådet er bekymret for utviklingen

Nina Marianne Iversen, professor i marketing og branding ved BI, synes kampanjen er interessant, og berømmer at Coca-Cola er tøffe. 

- Det er tydelig at Coca-Cola som brand ønsker å etablere tettere bånd overfor muslimer, sier professoren til Dagbladet.

- Et slikt grep kan også være risikofylt fordi man knytter en så etablert merkevare til noe som kan vekke negative assosiasjoner og stereotypier hos mange. De er tøffe som gjøre dette! De utfordrer det etablerte og de som er skeptiske til islam, sier hun.