Det var det svenske medienettstedet Resumé som først kunne melde at Just Cruzin Productions (JCP) gir opp i Sverige, etter å ha hatt drift der siden 2006 med Just Cruzin Productions AB. I 2015 startet JCP også opp PR-byrået Just Cruzin Productions PR AB.

I forrige uke startet konkursforhandlinger for begge disse to selskapene. Totalt blir 13 mennesker berørt.

Til Kampanje innrømmer konsernsjef Øystein Tynning at det er tungt å gi opp i Sverige.

- Ja, det er selvfølgelig trist. Særlig for ansatte, kunder og leverandører. Men slik situasjonen og framtidsutsiktene er etter 13 år i Sverige, så er det nå en riktig avgjørelse, sier han. 

- Burde dere ha gjort noe annerledes?

- Det burde vi jo helt klart ha gjort. Men akkurat nå bruker vi tiden på å følge opp ansatte, kunder og leverandører, og løse denne situasjonen etter forholdene på en best mulig måte. Så skal vi nok reflektere over hva vi burde ha gjort annerledes ved et senere tidspunkt.

- Hva skjer med de ansatte i JCP Sverige nå?

- De er i gang med å finne seg nye jobber parallelt med at vi avslutter en del arbeid i Sverige.

Les også: JCP starter PR-byrå i Sverige

Har ikke tjent penger
Ifølge Resumé har tallene for de svenske JCP-selskapene variert, med en topp i 2014 da de omsatte for 51 millioner svenske kroner samt at de var lønnsomme. De siste tallene fra 2017, viste en total omsetning på rundt 35 millioner kroner for de to selskapene og én million i minusresultat.

- Konkursen skyldes mindre inntekter for å dekke utgiftene selskapene har. Vi har vært i Sverige i 13 år og nå står vi med fasiten i hånden om at vi ikke har fått det til, sier konserndirektør Øystein Tynning i JCP til Resumé.

Til Kampanje ønsker ikke Tynning å gå ut med noe tall på hvor mye penger de har tapt på de svenske selskapene gjennom de 13 årene.

- Det er ikke noe vi ønsker å gå ut med nå. Men hverken vi eller de andre eierne våre i Sverige har tjent penger totalt sett disse 13 årene, sier han. 

Han avviser at dette får noen konsekvenser for den øvrige driften i JCP Norden.

- Nei, det får det ikke. JCP i Norge gjør det veldig bra, Danmark er også i rute og konsernet er i en god finansiell situasjon, sier Tynning.

Blant eventselskapets kunder i Sverige, er blant annet Pepsi, Circle K og Fjällräven.

Les også: «Ukjent» byråkjempe: - Vi er nok både flinkere og større enn det mange vet