Gjensidige blir ny hovedsponsor for musikkfestivalen, Palmesus, som også går for å være Skandinavias største strandfest. Nå ønsker forsinkringsselskapet å treffe de unge gjennom den svært populære festivalen, som ble utsolgt ett år i forveien. Det er snakk om hele 40.000 billetter. 

- De unge er en viktig målgruppe for oss. Vi ser at festivaler er en attraktiv kanal å gå inn i for å nå de unge. Vi opplever som mange andre, at de unge kan være vanskelig å nå i tradisjonelle kanaler. Da tror vi festivaler som kanal, med fysisk tilstedeværelse, kan være bra for å øke engasjement og bygge relasjon til de unge,  forteller Stian Grøstad, sponsorsjef i Gjensidige, til Kampanje. 

Han tar sikte på et langvarig samarbeid, selv om det i første omgang er snakk om en treårs kontrakt, verdt to til tre millioner kroner. Foruten et mindre engasjement hos Vinje Rock, er dette første gang Gjensidige går inn som hovedsponsor for en festival. Grøstad utelukker ikke at det kan bli flere. 

- Vi oppfatter arrangøren som ekstremt profesjonell og seriøs. Hvis dette samarbeidet blir en suksess, vil vi se på flere festivaler som mulige steder å investere penger i fremover. Det virket riktig for oss, både med tanke på profilen og profesjonaliteten, sier han. 

Og de har allerede fått smaken på hvor mye festivalen engasjerer. Etter å ha lansert første del av samarbeidet, en konkurranse hvor man kan vinne billetter til den allerede utsolgte festivalen, slo Gjensidige rekord for antall besøkende på egne sider med 15. 000 unike brukere. I tillegg fikk de inn over 4000 registrerte deltakere på få timer. 

Under festivalen vil Gjensidige være til stede med en stand som bygges i disse dager, og som Grøstad omtaler som en «pust i bakken»-stasjon for festivaldeltagerne, med sittegrupper og mobilladere. Det ønsker markedssjef i Palmesus, Ketil Stensrud, velkommen.

- Det har vært et stort ønske fra vår side å lande en avtale med Gjensidige, som vi anser som den perfekte partneren vi kunne få innenfor forsikringssegmentet. Gjensidiges 203 år lange historie, og deres profesjonelle sponsorarbeid, sammenfaller veldig godt med Palmesus sine verdier. Vi er privilegert som får jobbe med en lang rekke store nasjonale og internasjonale selskaper med å skape merverdi for publikum, men vi har aldri før jobbet med forsikringsbransjen - så dette er definitivt en gledens dag for alle involverte, sier han.

Les også: Gjensidige dropper Olsenbanden etter fem år