Telia Norge legger i dag frem tall for første kvartal som viser kraftig vekst, takket være sammenslåingen med Get TDC. Selskapet hadde en omsetning på 3,4 milliarder kroner, opp fra 2,5 milliarder kroner i første kvartal i fjor.

Driftsresultatet ble på 1,4 milliarder kroner, opp fra 974 millioner kroner i fjor.

- Vi har hatt en bra inngangsfart på 2019, et kvartal som naturlig nok har vært preget av aktiviteter relatert til sammenslåingen med Get TDC. Like fullt har vi vært svært aktive i markedet hvor vi blant annet har lansert Telia X, vunnet flere avtaler med borettslag og nybygg samt inngått store kundeavtaler med Uninett og Oslo kommune, sier administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge i en pressemelding.

Har mistet mobilkunder
Ser man på mobiltallene isolert, er ikke utviklingen like god. Til tross for nylanseringer som Telia X, som var selskapets svar på ubegrensede datapakker, falt omsetningen på mobiltjenester med 87 millioner kroner til 1,9 milliarder kroner i første kvartal. Den gode nyheten er at Telia la på seg 2.000 mobilabonnenter etter en periode med nedgang i abonnenter. Telia hadde 2.325.000 mobilkunder ved utgangen av første kvartal.

Les mer: Telia setter kryss over datapakker – lanserer X med fri surf og stream

- Totalt sett leverer vi et bra økonomisk resultat i en utfordrende sammenslåingsfase. Vi er fornøyd med at vi har flere mobilkunder nå enn vi hadde ved inngangen til året, selv om det er alt for tidlig å friskmelde utviklingen. Samtidig er vi ikke tilfreds med utviklingen i mobilinntektene som primært skyldes nedgang i kundemasse gjennom 2018. Vi har god fart i vårt ambisiøse effektiviseringsprogram, og vi ligger bra i rute for å levere på synergimålene etter sammenslåingen med Get TDC. Vi skal migrere mange kunder over til vårt nett i tiden fremover, og som en sterkere utfordrer ser vi frem til å lansere enda flere nye og innovative produkter og tjenester på tvers av teknologier og plattformer, sier Foss.

Telia har 502.000 tv-kunder og 416.000 bredbåndskunder på Get-plattformen. Det utgjør en nedgang på henholdsvis 2000 og 1000 kunder fra forrige kvartal. 

Stolt av Telia-reklame
På tampen av kvartalet lanserte Telia en ny reklamefilm under kommunikasjonskonseptet «Freedom». Denne gangen handlet det ikke om fri data, men om friheten til å være deg selv. I reklamefilmen illustreres dette med to menn som gifter seg, «nettroll-jeger» Mia Landsem som stanser frigjør modeller på en catwalk og stanser spredningen av nakenbilder, og en kvinne som tar av og en som har på seg hijab, blant annet.

Sistnevnte scene utløste massiv kritikk mot Telia i sosiale medier. I begynnelsen av april mottok Telia også en trussel mot hovedkontoret i Oslo.

Les mer: Reklamebyrået bak Telia-filmen om truslene: - Skremmende og dypt alvorlig

- Det er liten tvil om at lanseringen av Freedom-kampanjen nok er det som ble lagt best merke til i første kvartal, og jeg er utrolig stolt over å lede et selskap hvor vi tør å ta verdibaserte standpunkt til samfunnsrelaterte tema. Ikke minst er jeg full av beundring og respekt overfor alle våre ansatte som stod opp og sammen mot netthets og trusler. Vi tror på kraften i enkeltmennesker, og for oss handler kampanjen om trygghet, frihet og muligheten til å stå for det man brenner for, sier Foss.