I 2016 inngikk toppsjefen i bredbånds- og tv-distrbutøren Altibox «sin største reklameinvestering noensinne», da det Lyse-eide selskapet gikk inn som sponsor av norsk toppfotball. Senere ble sponsoratet forlenget med ett år.

Les også: Altibox med ny fotball-avtale: - Sponsoratet har vært stang inn

Les også: Altibox tilbake på banen - har aldri gjort større reklameinvesteringer

Nå går Altibox enda dypere inn i fotballen når selskapet også går inn og sponserden nye e-serien til Norsk Toppfotball (NTF).

- E-sport er verdens raskest voksende sport, en gren som samler og engasjerer barn og voksne på kryss og tvers av fylkesgrenser. Som hovedsponsor av «Eliteserien» og «Obos-ligaen» ønsker vi størst mulig interesse rundt norsk fotball, og synes at eSerien er en spennende måte å treffe et enda bredere publikum på. Altibox ønsker å bidra til at dette blir en attraktiv liga for både spillere og publikum, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox, Aleksander Eikeberg. 

- Dere blir enda tyngre på fotballsponsing nå, hvorfor?

- Når vi tar denne rollen så har det å gjøre med at vi ikke nødvendigvis ønsker å spisse oss, men å nå enda bredere ut i fotballverden. Vi er en forholdsvis liten aktør, men er opptatt av å gjøre maks ut av de aktivitetene vi er med på, sier Eikeberg.

Han sier e-serie-sponsoratet «er tett knyttet opp til eliteseriesponsoratet».

- Men det er også en ny produktsatsing for Norsk Toppfotball. Nå fikk vi muligheten til å være med fra starten av og på den måten nå enda bredere ut enn de som ser tradisjonell fotball på tv eller på kamp, men som likevel er fotballinteresserte.

Totalt er det 18 e-sport-lag som er med i det nye seriesystemet fra Tromsø i nord til Kristiansand til sør og for det Stavanger-baserte Lyse-konsernet er det nok ekstra morsomt at både Viking og Sandnes Ulf er representert i den nye e-serien.

- Det handler om å ta del i em ny del av populærkulturen og dette er godt steg og en naturlig forlengelse av fotballsponsoratet vårt, sier han.

- Er det store forskjeller på et tradisjonelt fotballsponsorat og et e-sport-sponsrat?

- Uten å gå inn på hva dette koster, så er det helt klart andre rammer på dette enn enn hovedproduktet. Men vi setter alle kluter til og ser på hvordan vi best kan utnytte dette.

Eserien blir Norges første og eneste e-fotballiga i spillet Fifa fra EA Sports. 18 toppklubber konkurrerer om tittelen som Norges første seriemester i fotballspillet. Nå går Altibox inn som hovedsponsor av serien og tar også navnesponsoratet. 

Navnet på den norske ligaen blir Altibox eSerien og dermed utvider Altibox og Norsk Toppfotball samarbeidet.

- Eserien er en spennende nysatsning fra klubbene i Eliterserien og OBOS-ligaen. Det er svært gledelig å få Altibox med på laget, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball. 

Det er Harald Strømmes e-sport-selskap Good Game som er turneringsoperatør for eSerien, som skal sendes gratis på Discoverys strømmetjeneste Dplay og på Eurosport Norge.