I dag kan Kampanje avsløre at Thon Hotels også er med i kampen om tittelen «Årets Markedsfører 2018». I går ble første finale-navn sluppet, og det er storbanken DNB som er videre med sin B2B-satsing.

Les også: DNB klar for finalen i «Årets Markedsfører» - kan vinne med gründer-satsing

Til Kampanje forteller markedssjef Hanne Hollstedt at hotellkjeden gjennom de siste tre årene har jobbet hardt med oppussing av både hoteller og merkevaren Thon Hotels.

- Hotellkommunikasjon er nokså generisk, og det blir fort nokså likt. De fleste hoteller har bilder av en seng. Vi forsøkte å skape et unikt markedsuttrykk og å bidra til at markedet vårt oppfattet oss like positivt som gjestene ga uttrykk oss tilbakemeldinger om, sier hun.

For på tross av at gjestene var fornøyde, var ikke den gjengse oppfatning like positiv. Undersøkelser viste at oppfatningen blant folk var at hotellene var trauste og kjedelige.

- Vi ble oppfattet som grå og kjedelige, mens vi faktisk har moderne og fargerike hoteller. Det ble vår jobb å kommunisere at det hadde skjedd en endring. Ikke bare med tapetene på veggene, men også blant våre mange tusen ansatte – det er jo de som leverer merkevaren hver dag, sier Hollstedt.

Se videointervju med Thon Hotels' Hanne Hollstedt her (artikkelen fortsetter etter filmen): 

Inviterte til testing
Blant grepene de tok i 2018 for å endre folks persepsjon av merkevaren Thon Hotels, var å invitere folk til å teste ut hotellrommene gratis – mot en anmeldelse av oppholdet.

- Vi lot kunden slippe til. Det er jo klart at det var skummelt – vi var livredde! Men vi visste samtidig at gjestene var fornøyde, så vi var nokså sikre på at det kom til å bli bra, sier hun.

Anmeldelsene ble lagt ut på egne nettsider og ble også brukt i markedsføringen.

- Og vi fikk jo gullsitater på gullsitater fra kundene – uten at vi hadde instruert dem. Når en kunde skrev at «…oppholdet var så bra at selv den mest kresne monark kunne sove her», blir man jo glad, sier kampanjeansvarlig Ida Eide.

Fjorårets vinner var rubrikk-suksessen Tise – og danket ut erkefienden Finn, Visit Oslo og Little Big Sister, som er PR-byrået til Karpe Diem, i finalen.

Les også: Her er vinneren av «Årets Markedsfører»: - Herregud, så gøy!

Les også: Rubrikk-gründere slo «knockout» på Finn med under én prosent av budsjettet (abo.)

Les også: - Dette kan vi lære av Årets Markedsfører (abo.)

Bak prisen står Markedsføringsforeningen i Oslo, og den deles ut 21. mars på Latter i Oslo.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er representert i juryen.