Kunder av Telenor Yng med et abonnement på minst 6 GB kan nå velge å få tilgang på VG+ uten ekstra kostnad. Dette er aller første gang Telenor inviterer eksterne partnere inn i et mobilabonnement. 

- Vi mener at mobilbransjen er moden for utvikling, og inviterer nå eksterne partnere til å ta del i helt nytt mobilkonsept tilrettelagt for en ung målgruppe, sier Erik Getz Skotvedt, leder for Yng i Telenor Norge.

Yng ble lansert for to år siden som arvtager for merkevaren Djuice, og Yng Goodies er en videreutvikling av dette konseptet. Avhengig av hvor stor datapakke Yng-abonnentene har, kan de velge mellom én eller flere fordeler, eller såkalte Goodies. I likhet med de andre abonnementene i Yng-serien er tilbudet forbeholdt kunder mellom 18 og 28 år.

- Dersom kunden velger VG, vil de få tilgang til alle VG+ artikler, som også inkluderer over 400 filmer og dokumentarer. Alternativt kan man velge Hold Norge Rent, hvor Telenor donerer 300 kroner til miljøorganisasjonen på kundens vegne. I tillegg finnes det en rekke andre fordeler som Data Boost, Feriedata eller Data Switch. Dette er kun begynnelsen, og vi ønsker å utvide disse fordelene over tid, sier Getz Skotvedt.

- Har hørt på kundene
Yng-sjefen tror nemlig ikke gigabyte alene er nok i kampen om de unge brukerne.

- Vi har utvilsomt hatt en fin brukerstyrt prosess, hvor vi virkelig har hørt på kundene og sett på hvile brukerbehov de har, og prøvd å komme opp med et abonnement som kundene ønsker. Vi ser at gigabyte alene ikke nødvendigvis er nok, og for å tilby det beste og det nyeste, lanserer vi Goodies, som kommer til å treffe målgruppen veldig godt.

- Hvordan oppstod samarbeidet med VG?

- Vi snakket med kundene våre og spurte dem hva de ønsker, og i den sammenhengen dukket VG opp. Vi tok kontakt med VG, og de var veldig interesserte i et samarbeid om å tilby fantastiske produkter til denne målgruppen.

Yng-sjef:

Erik Getz Skotvedt er leder for Yng i Telenor Norge. Nå har han inngått et nytt samarbeid med VG.

- En krevende gruppe
Brukerbetalingsdirektør i VG, Hilde Øyer, forteller at de ser store fordeler med det nye samarbeidet.

- Dette er en krevende gruppe å fenge, så vi har troen på å stå sammen med en annen sterk merkevare. Det tror vi gir gode resultater og vil skape bra verdier for kundene våre også.

- Er dette en spesielt vanskelig målgruppe å nå med VG+?

- De er veldig positive til VG-merkevaren og har høy tillit til VG. Vi ser en veldig etterspørsel etter VG+-saker på Jodel, men utfordringen er betalingsmuligheten for innhold. Vi er nødt til å lage konkurransedyktige produkter, sier Øier.

- Hvor mye tjener dere på at en Yng-abonnent velger VG+?

- Jeg kan ikke gå inn på forretningsmodellen, men vi har fått til et samarbeid som begge parter er fornøyde med.

Vil ha flere mediepartnere
Telenor Yng-sjefen sier at dette er en ren utgiftspost for dem.

- For Telenor innebærer dette rett og slett en kostnad som vi tar på vegne av våre kunder. Det hadde ikke vært noe poeng å komme med goodies dersom vi ikke hadde strukket oss langt. Det skal være faktiske fordeler. Vi ønsker å gjøre hverdagen litt enklere og tilby noe mer enn et tradisjonelt mobilabonnement. Med Yng Goodies får våre kunder tilgang til en rekke fordeler uten å måtte tenke på kostnadene.

- Jakter dere på flere mediepartnere?

- Dette er startfasen, så her kommer vi til å komme med flere nyheter. Vi vil gjerne se på muligheter med aktører i mediebransjen og andre bransjer, om å tilby de beste produktene til Yng kundene.

For å skape oppmerksomhet rundt lansering av Yng Goodies, har Pol utviklet et nytt kommunikasjonskonsept. Som ved lanseringen av Telenor Yng, er det utvalgte influencere som har fått oppgaven med å fortelle om nyheten.

- I år har vi fokusert på svært ulike ambassadører, som alle har en unik historie og er godt kjent blant målgruppen. Eksempelvis vil fotballspiller Martin Ødegård, moteikonet Felicia Noelle Donkor, og YouTuberen Randulle promotere Yng Goodies i tiden fremover, sier Getz Skotvedt.