McDonald’s ruller ikke bare ut en ny reklamekampanje og ny reklamefilm i disse dager. Med byrået Nord DDB på laget lanserer restaurantkjeden et helt nytt kommunikasjonskonsept under navnet «Noe å se frem til».

Det nye konseptet skal i større grad enn tidligere handle om merkevaren McDonald's og ikke så mye selve burgerproduktet og pris.

- Hadde dere glemt den viktigste driveren for det å gå på McDonald’s – selve gleden?

- Nei, vi har nok ikke glemt gleden ved å besøke McDonald’s og fremover skal vi også fokusere mer på merkevaren igjen og ikke bare produkt. Det har handlet mye om produktpromotions den siste tiden, men nå ville vi løfte frem McDonald’s-merkevaren og hva den betyr for folk, sier Mari Husby, markedssjef i McDonald’s. 

Det nye reklamekonseptet dramatiserer den barnlige gleden som oppstår når man bare bestemmer seg for å dra på «Mækker’n».

- Formidle mer følelser
Mye av McDonald’s-reklamen de siste årene har handlet om enten rent kjøtt, helse og bærekraft og ikke så mye følelser og opplevelser. I den nye reklamefilmen er det barnslig glede som er det store temaet.

- Vi skal fortsette å snakke om norske råvarer og bærekraft, samtidig ønsker vi å formidle mer rundt følelsene knyttet til McDonald’s og de driverne som gjør at folk besøker oss. McDonald’s er i stor endring og et nytt kommunikasjonskonsept som «noe å se frem til» passer fint med den reisen vi nå er på, sier hun. 

Hun sier McDonald's er en merkevare som de fleste har et forhold til.

- Vi bygger om flere restauranter enn noen gang tidligere, og introduserer nye produkter på menyen. Vi jobber stadig med bærekraft for å forberede og lansere emballasjeløsninger og produkter for en mer bærekraftig fremtid, men nå mente vi det var på tide å løfte oss fra ren produktkommunikasjon til å kommunisere mer på merkevarenivå, sier hun.

- Burger King gikk forbi McDonald’s i antall restauranter i fjor. Har dere denne utviklingen i tankene når dere kommer med et nytt konsept?

- Vi følger alltid med på konkurransen, men det vi er mest opptatt av er at vi er best på det vi sier skal være best på. Samtidig så åpner vi også nye restauranter så det er vekst der også, sier hun.

- McDonald’s kommer alltid med nye reklamefilmer i mars, hvorfor?

- Ja, det er riktig at vi pleier å komme med noe nytt i mars, men det er nok litt tilfeldig. «Noe å se frem til»-konseptet er resultat av en lang prosess også landet vi det nå sammen med resten av det løpet vi nå har lagt for 2019.

- Så det er ikke det at nordmenn er spesielt sultne på burgere i mars?

- Vi håper jo folk er sultne på maten til McDonald’s hele året vi.

Les også: Nord DDB lar burgeren snakke

Les også: McDonald’s med hipp satsing

- Tv fortsatt viktig
I kjølvannet av den nyeste reklamestatistikken til Mediebyråforeningen har det rast en diskusjon om tv-reklamens fremtid, men hos fastfood-kjeden er lite som tyder på at betydningen av tv er på vei ned. Det bekrefter McDonalds’s mediebyrå OMD.

- Tv er fortsatt en svært viktig kanal å benytte for å nå bredt ut og bygge merkevare. Samtidig ser vi at vektingen av de ulike mediekanalene drar mot det digitale, for å sikre god dekning hos de yngre som ikke ser på lineær tv i samme grad som tidligere, sier Hege Bergland og Michelle Elisabeth Thu i mediebyrået OMD. 

Reklamebyrået bak den nye kampanjen sier det nye konseptet «Noe å se frem til» handler om «den barnlige gleden som oppstår når man bare bestemmer seg for å dra på Mækker’n».

- Men fordi McDonald’s har blitt så mye mer enn bare mat, mener vi at man også kan se frem til å besøke en av Norges mest inkluderende arbeidsplasser, at de erstatter plastsugerør med nedbrytbare sugerør, utvikler nye bærekraftige løsninger og ikke minst at så mange av råvarene deres er norske, sier Torstein Skogedal, Thomas Eltvik, Joachim Bjørndahl og Fredrik Omre i Nord DDB.

Konseptet ble landet etter en omfattende prosess sammen med OMD, Gambit og McDonald’s.

- Vi landet på en gjennomgående historiefortelling der alle de viktigste budskapene gjennom året skal stå sterkt sammen. Vi har laget, presentert og fått godkjent ideer for hele 2019, for nettopp å sikre at alle budskap er riktige og bygger en større mening for merkevaren, sier Aleksander Hetland, rådgiver i Nord DDB.

Einar Film & Fortellinger blir samarbeidspartner i 2019, med henholdsvis Aksel Hennie og Jon Andreas Andersen på regi. Nå er de første filmene klare med Aksel Hennie på regi, godt hjulpet av Gimpville på spesialeffekter.

Se den nye reklamefilmen her: