- Alle kreative byråer med mer eller mindre respekt for seg selv spiller foosball. Det er kanskje en klisjé, men det er blitt en klisjé av en grunn, forklarer Joakim Thorkildsen i NewsLab i en pressemelding.

Nå inviterer byrået til oslomesterskap i foosball (eller bordfotball) 21. mars på utestedet Oslo Camping. NewsLab håper på og forventer hard konkurranse om pokalen fra andre byråer.

- Vi vet at Making Waves har foosballbord, og vi har lest at advokatbyrået Wikborg Rein har et svært eksklusivt T11 Debuchy by Toulet i børstet stål stående. Vi håper veldig å møte dere til kamp, oppfordrer Thorkildsen, og understreker samtidig at dette skal være en artig after-work for alle helt uavhengig av kompetanse.

NewsLab gikk selv til innkjøp av sitt første foosballbord for cirka fire år siden, og benytter enhver småpause til et spill. Ifølge byrået skal ikke rivaliserende byråer frykte at nivået blir for høyt. Lagene kommer til å deles inn etter nivå. 

- Med noen hederlige unntak: De ansatte i NewsLab er en gjeng med nerder, som aldri har vært særlig gode i sport - ei heller foosball. Alle er velkomne til mesterskapet på Oslo Camping, sier Thorkildsen.

Ideen til et oslomesterskap har vært syslet med de siste månedene. Konkurransebord er kjøpt inn, premie planlagt og merchandise som gensere og totebags er bestilt.

- Vi har fablet om å arrangere nasjonalt mesterskap, og å åpne en egen foosballbar i Oslo sentrum, men har bestemt oss for å ta en ting av gangen. Alle som har sett Netflix-dokumentaren om skandaliserte Fyre Festival vet hvor galt det kan gå når antatt kreative mennesker med for mye pågangsmot og for lite erfaring gaper for høyt.