I Hydro trer Hilde Haugen Kallevig inn i rollen som ansvarlig for merkevare og markedsføring globalt. Hun har tidligere vært kommunikasjonsdirektør for Sapa, som Hydro kjøpte i 2017. Kallevig har også erfaring fra PR-byråer som Gambit og Burson Marsteller både i Norge og utenfor landets grenser.

Det blir Therese Rød Holm som tar over Kallevigs tidligere stilling som ansvarlig for brand og kommunikasjon for forretningsområdet Extruded Solutions (tidligere Sapa). 

I en melding sier konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Hydro, Inger Sethov, at de så på det som avgjørende å ha en sterk merkevare- og markedsføringsstrategi

- Selv i en tradisjonell industri som vår, ser vi at kundene våre forventer stadig enklere og mer effektiv kommunikasjon. Mye av dette skyldes teknologi, som fundamentalt har endret våre alles forventinger til tilgjengelighet og service, sier Sethov.

Kallevig trekker frem at merkevarebygging i dag handler like mye om å tilrettelegge for en god brukeropplevelse som å formidle en unikhet eller visjon, og industrikonsernet ønsker å bygge en markedsføringsstrategi som løser problemer for kundene – ikke bare selger produkter.

- Jeg kan røpe at vi kommer til å lansere en ny kampanje i begynnelsen av april i tett samarbeid med en kjent internasjonal designer som har som mål å gjøre nettopp dette, sier Kallevig.