E-sport er i eksplosiv vekst, og Norsk Tipping engasjerer seg nå for å være med og styrke og profesjonalisere det norske e-sport-miljøet ved å inngå et bredt samarbeid med Good Game AS, selskapet som står bak Telenorligaen og Gamer.no. E-sport blir snart en del av Norsk Tippings spilltilbud på Oddsen.

Les også: Strømme satser på esport – kjøper Telenorligaen fra TU

Good Game er en av Norges viktigste turneringsarrangør innenfor e-sport og gaming, og Telenorligaen er blant Europas største nasjonale e-sport ligaer med over 400 lag fordelt på seks divisjoner i fire forskjellige spill. 

- For Norsk Tipping er det avgjørende å fange opp endringene som skjer innenfor sport og spill, slik at vi fortsatt kan være relevant for nye kundegrupper blant yngre voksne. E-sport er et område det er naturlig for Norsk Tipping å engasjere seg i, og i Good Game har vi funnet en seriøs og langsiktig samarbeidspartner som allerede legger ned et betydelig arbeid for at e-sporten i Norge skal utvikle seg, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid

Strømme: - Verdifullt samarbeid
Bak Good Game står Harald Strømme, tidligere Discovery- og TVNorge-sjef. Etter å ha meldt overgang fra tradisjonelt tv til e-sportens verden er han begeistret for samarbeidet med Norsk Tipping, og mulighetene det gir for å gi e-sport den anerkjennelsen han mener sporten fortjener. 

- Mens nesten alle internasjonale operatører konkurrerer om å tiltrekke seg verdenseliten, fokuserer vi på å bygge e-sport som nasjonal breddeidrett og gi alle som vil prøve seg en sjanse. Ved å sikre bred rekruttering innenfor trygge og kontrollerte rammer bygger vi også et stadig bedre elitenivå. Samtlige nordmenn som nå hevder seg internasjonalt har kommet til toppen via Telenorligaen, sier Strømme.

- Samarbeidet med Norsk Tipping vil være svært verdifullt for å sikre at e-sporten kan vokse innenfor ansvarlige og trygge rammer, sier Strømme, som har over 70.000 registrerte norske spillere i sin database.

- En idrett vi må ta på alvor
Norsk Tipping-sjef Åsne Havneliv sier til Kampanje at hun synes dette er en utrolig spennende satsing.

- Vi har jobbet lenge med dette med tanke på om vi skal gå inn i e-sport, og ikke bare være en kommersiell aktør, men å bidra med ressurser og kunnskap slik at e-sport får en god utvikling i Norge. Vi vil være med på å profesjonalisere miljøet, samtidig som vi må lytte og lære og forstå hvordan de tenker, sier hun.

- Hvor stort kan dette bli for Norsk Tipping?

- Det har vi ikke gjort noen vurdering av, men dette er en sterkt voksende idrett som vi må ta på alvor. Norge ligger litt bak andre land i Europa og vi må utvikle oss videre. Jeg tror det er viktig at store aktører som Norsk Tipping og andre næringslivsaktører er med og hjelper til med å få dette inn i gode og trygge rammer.

- Er dette en tung investering rent økonomisk?

- Vi vil ikke kommentere tall og beløp. Det er ikke av de største avtalene vi gjør. Vi nærmer oss langsomt for å forstå mer og bidra med ressurser og kunnskap.