Etter å ha jobbet nesten hele sitt voksne liv i Møllergruppen, eller det som i dag heter Møller Mobility Group, takker Vidar Eriksen for seg. Eriksen har jobbet i over 20 år hos bilimportøren hvorav 15 av dem bak rattet til Audi.

- Ja, jeg har vært 15 år i Audi hvorav fem år som markedssjef og ti år som leder, sier Eriksen.

De siste årene jobbet Eriksen som administrerende direktør i Volkswagen Møller Bilfinans, men de fleste i norsk markedsføringsbransje husker nok Eriksen som mannen bak Audi i Norge.

- Det har vært en fantastisk reise. Møller er en stor og flott organisasjon som gir deg masse muligheter. Her har jeg egentlig lært alt jeg kan om markedsføring, kommunikasjon, merkevarebygging, strategi og events, sier han.

Han kaller årene i Audi for «et strategisk eventyr» og minnes tiden som ansvarlig for å ta Audis strategi ut i det norske markedet som spesiell.

- Jeg kjøpte strategien 100 prosent. Den var helt briljant og jeg fikk lov til å ta den ut i det norske markedet, sier han.

- Bilmerke med glimt i øyet
Som Audi-topp i så mange år, har Eriksen jobbet lenge med det nå nedlagte Bates Reklamebyrå som nærmest var en institusjon på det norske reklamemarkedet. Noen av menneskene Eriksen har jobbet med opp gjennom årene med Audi er Thorbjørn Naug, Jan Blichfeldt, Øystein Halvorsen og Tor Anton Bjørge.

- Kjernen i strategien som løste det for oss i Norge, var at Audi skulle være et premium-merke med glimt i øyet. Mange av premiummerkene innenfor bil på den tiden var veldig alvorlige og mørke, men Audi skulle ha glimt i øyet. Skal jeg trekke frem en annonse må det være A5-lanseringen som fikk terningkast én på grunn av «Ingen praktiske løsninger. Hilsen Caravanklubben».

Les også: Audi uten folkelig appell

- Hvem er det som tør å lansere en ny modell til terningkast én. Det er de som har pondus og glimt i øyet, minnes han.

Terningkast én:

- Hvem er det som tør å lansere en ny modell til terningkast én. Det er de som har pondus og glimt i øyet, sier Vidar Eriksen. Her to av annonsene den tidligere Audi-sjefen husker aller best.

Trekker frem flere reklamefilmer
Andre kampanjer han trekker frem er filmen for Audi Quattro «Hund vs Quatrro» som blant annet ble kåret til beste reklamefilm under «Gullblyanten» i sin tid og reklamefilmen «Papirpose» med Bjørn Sundqvist og Gard Eidsvold.

- Også kommer det en tid hvor du tenker at det er slutt?

- Ja, jeg fylte 50 år i fjor og da tenker man jo på hva man skal gjøre resten av livet. Jeg har vært heldig og fått jobbe i en organisasjon hvor jeg fikk opparbeidet meg mye kunnskap om merkevarebygging og kommunikasjon, men så har jeg også i mange år hatt et ønske om å jobbe kreativt i enten reklamebyrå eller eventbyrå, og skulle jeg rekke det var det naturlig å tenke gjennom dette når jeg fylte 50. Så nå gjør jeg en stor endring og går fra en organisasjon med 600.000 ansatte til en organisasjon med 40 ansatte i Z Event, sier han.

Her kan du se de to reklamefilmene Vidar Eriksen husker aller best. 

Blir eventsjef
Der blir han daglig leder og byråleder og får også muligheten til å gå inn på eiersiden.

- Z Event er et flott byrå med en stor omsetning og en flott kundeportefølje. De har vokst seg sakte men sikkert opp og nå skal jeg hjelpe dem med å utvikle bedriften i riktig strategisk retning, sier han.

Z Event ble startet av Inger Hilde KnutsenEgil Borgersen og Joel Sundeen midt under finanskrisen, da de tre sluttet i Norges største eventbyrå, Gyro, og startet sitt eget selskap.

Les også: Suksess for Gyro-utbrytere

Byrået har vokst år for år, og omsatte i 2017 for over 140 millioner kroner og hadde et solid overskudd på over 20 millioner kroner.

- Jeg kjenner dem fra tidligere og sett hva de de har gjort fra tid til annen. Jeg kjenner godt til kvaliteten i arbeidene deres og det er rett og slett sykt imponerende.

Eriksen begynner etter påske i sin nye jobb.

- Jeg gleder meg veldig og det blir veldig gøy å jobbe med mer kreativt igjen. Nå har jeg jobbet lenge for tyskere i et stort selskap og det har noen ørsmå begrensninger. Det hendte at det dukket opp noen excelark, sier han.