Når She-konferansen går av stabelen i Oslo Spektrum i dag, er Red Dentsu X-sjef Maria Aas Eng en av tre finalister i prisen for årets kvinnelige leder. 

Hun får konkurranse om tittelen fra Åshild Hanne Larsen i Equinor og Rebekka Glasser Herlofsen i Wallenius Wilhelmsen.

- Å bli nominert og være en av tre finalister her er ikke noe annet enn utrolig stort. Det er mange dyktige ledere i Norge, så man blir jo ydmyk bare av å være på listen, sier Maria Aas-Eng til Kampanje.

- Representerer du en bransje som er flinkere enn mange andre til å løfte frem kvinnelige ledere, tror du?

- Vi er en bransje med mange kvinner, mange dyktige kvinner. De siste årene har vi sett en fantastisk utvikling og flere byråer har fått en kvinne på toppen. Jeg tror vår bransje har fokus på akkurat dette, og det er bra. Men vi er på ingen måte ferdige, vi kan bli bedre vi også, og kan vi inspirere andre bransjer på veien, så er jo det veldig positivt.

Maria Aas-Eng ble nylig kåret til reklame- og mediebransjens mest populære leder av rekrutteringsselskapet Teft.

Les mer: Dette er Norges mest populære reklame- og mediesjefer

I fjor sommer ble Red-gruppen slått sammen med Dentstu Aegis, og Aas-Eng ble leder for byrågruppen Red Dentsu X.

- Hvordan har overgangen vært?

- Jobben min er jo egentlig den samme som før, men å integrere så store miljøer krever en del omstilling, og jeg er både takknemlig og imponert over hvordan mine kollegaer har taklet et veldig hektisk år. 

Bak She-konferansen står likestillingsselskapet She Community. Det ble startet av gründer Heidi Aven og skal jobbe for likestilling i næringslivet.