Orkla er nå klar med en flunkende ny reklamefilm for Norges mest solgte frossenpizza, Grandiosa. Det er deres langvarige reklamepartner, Try, som står bak sammen med produksjonsselskapet Einar film, og med Aksel Hennie på regi.

- Med denne filmen bygger vi videre på merkekommunikasjonen vi har vist siden 2015, også laget av Try. Kommunikasjonen trekker frem Grandiosas unike posisjon blant nordmenn, som har kost seg med Grandiosa i snart 40 år, sier sernior markedssjef for pizza i Orkla, Ingrid Rønneberg Næss, til Kampanje.

Enda mer kjærlighet
Siden Try ble Grandiosas reklamepartner tilbake i 2004 har kjærlighet vært en sentral del av merkevarebyggingen. Først lansert gjennom det Orkla selv beskriver som karaokefilmene, da man så Grandiosaen i tospann med de kjente sangene «Love hurts» og «Min første kjærlighet».

Mer kjærlighet blir det også denne gangen. Igjen er det Whitney Houstouns «I will always love you» som er bakteppe for en rekke hverdagslige situasjoner med Grandiosa i hovedrollen. Slik har det vært siden 2015.

- Løfter fram pizza-bygda
- Hvorfor ønsket dere ikke å gjøre noe nytt?

- Vi har jo vært veldig fornøyd med den filmen som vi har hatt siden 2015, det var da det første taket på dette kom. Det har fungert så bra at vi vil videreføre det, bygge nye dimensjoner og løfte det fra 2015 og inn mot 2019, sier Næss.

- Det som er nytt her er at vi løfter fram pizzabygda Stranda, der vi er veldig stolte av å ha 200 innbyggere som jobber for oss dag og natt for å lage folkets favoritt. Vi vet at fabrikken og folka på Stranda synes det er gøy at de får en mye tydeligere rolle, legger hun til.

Her kan du se Orklas nye reklamefilm for Grandiosa:

- Grandiosa har en unik posisjon
Filmen kommer på lufta fra i dag av, samme uken som deres nye konkurrent Peppes for første gang kunne forsyne dagligvarekjedene med sine tre helt egne frossenpizza-varianter.

- Vil det samme gamle holde når dere nå får en ny konkurrent i frysedisken?

- Vi tror jo at den posisjonen som Grandiosa har i nordmenns liv er unik og at den vil stå seg.Vi er sikre på at nordmenn har ekte kjærlighet for Grandiosa, og vi står godt med ny konkurrent, svarer hun.

At Grandiosa står sterkt, er dagligvareekspert og tidligere høyskolelektor ved BI, Odd Gisholt, enig i. Han tror det kan koste mer enn det smaker for Peppes.

- Når du i tiår har vært markedsleder, så er det klart at du blir angrepet. Men Orkla har vært smarte med å utvide produksjonen oppe på Stranda til å ikke bare omfatte Grandiosa, i det vi kaller en «line extension». Med nye pizza-merker som Big One gjør de det de kan for å fylle opp fryserne i butikkene, og gjøre det vanskeligere for nye konkurrentr, sier Gisholt som i dag driver Institutt for Marketing. 

Har ikke tro på Peppes
Med pizzamerker som Grandiosa og Big One har Orkla en markedsandel på nær to tredjedeler av frossenpizza-markedet i Norge. Sammen med konkurrenten Dr.Oetker kontrollerer de rundt 90 prosent av markedet, som skal være verdt 2,3 milliarder kroner, ifølge Nielsen-tall.

- Har en ny pizza-merkevare som Peppes en sjanse? 

- Jeg har vanskelig for å se at det blir en suksess. For meg og mange andre er Peppes-merkevaren en restaurant og en pizza du får på døren hjemme og i det øyeblikket Peppes kommer med sin frossenpizza i frysedisken så vil det bli en priskrig. Dette blir en pizzakrig, sier Gisholt.

Peppes, som representeres av Morgenstern i reklamemarkedet, har på sin side ennå til gode å komme med noe markedskommunikasjon for sine nye produkter.

- Peppes er en godt kjent merkevare, og kanskje Norges sterkeste pizzabrand. Veldig mange får et glimt av Peppes gjennom dagen allerede, enten det er på restaurant, gjennom take away eller fra produktene vi har i butikken. Vi har med andre ord mye reklame for Peppes der ute allerede, sa kategoridirektør i Scandza, Ingrid Lise Eliassen, til Kampanje for to uker siden.