Tidligere denne uken kunne Kampanje fortelle at eventbyrået Z Event får ny daglig leder og byråleder i tidligere Møller- og Audi-topp, Vidar Eriksen.

- Z Event er et flott byrå med en stor omsetning og en flott kundeportefølje. De har vokst seg sakte men sikkert opp, og nå skal jeg hjelpe dem med å utvikle bedriften i riktig strategisk retning, sa Vidar Eriksen til Kampanje da hans nye karrierevalg var et faktum.

Z Event ble startet opp av trekløveret Inger Hilde KnutsenEgil Borgersen og Joel Sundeen midt under finanskrisen, da de tre sluttet i Norges største eventbyrå, Gyro, og startet sitt eget selskap.

Les også: Suksess for Gyro-utbrytere

Nå henter de altså inn Vidar Eriksen inn som ny sjef etter at partner Inger Hilde Knutsen har fungert i denne rollen de siste årene.

- Vi er ekstremt stolte over og fått med oss Vidar Eriksen på vår nye og spennende fremtidsreise og gleder oss stort. Vi har bransjens beste folk i byrået vårt og det sier seg vel selv når vi ser den veksten vi har hatt. Målet vårt er å være en drømmearbeidsplass, men det krever også ledelse. Ledelse til å håndtere kunnskapen vår, holde fokus på alle ansatte og det som kundene krever tilbake. Nå får vi inn Vidar Eriksen som er et strategisk hode og som har evne til å lede et selskap med så mange fantastiske medarbeidere og pool av kunder, sier partner og én av tre grunnleggere, Egil Borgersen, til Kampanje.  

Les også: Forlater Møller-gruppen etter 23 år - nå blir «Mr. Audi» byråleder

Stille suksess
Ser en på regnskapstallene til Z Event de siste årene er det ingen tvil om at byrået har vært hva man kan kalle en stille suksess. Byrået har uten de helt store overskriftene klart å vokse år for år, og omsatte i 2017 for over 140 millioner kroner og det med et solid overskudd på 22,8 millioner kroner.

- Med Vidar Eriksen som ny sjef er tanken at Z Event skal bli mer synlige som byrå?

- For å lykkes videre, så har vi tatt et valg på at vi ønsker en leder som kan lede oss fremover mot en spennende fremtid og vi gjør dette bevisst fordi vi ønsker at våre ressurspersoner i Z Event fortsatt skal jobbe med det de synes er mest interessant – utvikle våre kunder og fortsatt ha en nærhet og kvalitet til vårt håndverk. I tillegg vil jo Vidars tiltredelse føre oss inn i en ny dimensjon deriblant en bedre synlighet som byrå, sier Borgersen.

Veksten i omsetning var den gang på hele 40 millioner kroner sammenlignet med 2016-omsetningen på rundt 100 millioner kroner.  Dermed begynner å Z Event å nærme seg de aller største eventbyråene på markedet som Gyro og Jus Cruzin Productions som omsetter for rundt 220 millioner kroner hver.

- Vi er inne i vårt 12. år og har hatt en fantastisk reise og vekst. Det har gjort oss til det byrået vi er i dag og vi er blant Norge største i disse dager. Vi har kommet langt og det er vi stolte av, sier Borgersen.

- Hopper ikke ti etasjer opp
Han sier tallene for fjoråret ikke er helt ferdigstilte og at han således ikke ønsker å gå ut med dem på nåværende tidspunkt.

- Men er det fortsatt vekst for dere som selskap i 2018?

- Det var en vekst, men ikke en vekst som gjør at vi hoppet ti etasjer opp, sier han. 

Han sier eventbyrået har hatt «som strategisk mål å bli bransjens beste på kvalitet».

 - Nå har vi kommet i den posisjonen og vi har derfor valgt å se fremover. Vi tror det ligger mye spennende foran oss som selskap.

Han ønsker ikke å opplyse om hvorvidt Z Event har Møller på kundesiden, men bekrefter at det har vært noen treffpunkter opp gjennom årene mellom byrået og den nye sjefen.  

- Vi er taushetsbelagte i forhold til kunder vi jobber med, men vi har jobbet tett opp mot Vidar Eriksen og hans eventer i en årrekke. Vi vet at han besitter kombinasjonen strategisk egenskap er og kreativitet – også har han en passion for å jobbe med eventer.

- Hva slags eventer gjør Z Event?

- Vi gjør eventer for alt fra 20 mennesker som skal på en strategisamling til eventer som skal styrke bedriftskulturen og som teller opp mot 2.500-3.000 mennesker. Det er mange ulike kundesegmenter, men retail er et stort segment og noe offentlig, sier han.