I fjor var det gjenbruksappen Tise som feide konkurrentene av banen og ble kåret til «Årets Markedsfører 2017». Den gangen var Tise i finaleheatet med blant annet erkefienden Finn, Visit Oslo og Little Big Sister, som er PR-byrået til Karpe Diem.

Til Kampanje forteller markedsdirektør Victoria Hauk i Tise at prisen har gitt nettsamfunnet som driver med gjenbruk et boost.

- Det var utrolig kult å vinne Årets Markedsfører 2017. Det ga oss et motivasjonsløft og en anerkjennelse for den jobben som ble lagt ned, sier hun entusiastisk.

Siden fjorårets seier har selskapet hatt en jevn vekst til rundt 500.000 brukere.

- Vi vokser også i teamet og har fått inn flere flinke folk både på tech og salg, så vi begynner å bli en litt større gjeng nå - det er veldig gøy, sier Hauk, som altså er med i årets jury.

- Det blir veldig spennende å sitte i juryen i år og jeg gleder meg veldig til å sitte på andre siden og høre masse spennende caser, sier hun.

Les også: Rubrikk-gründere slo «knockout» på finn med under én prosent av budsjettet (abo).

Les også: Her er vinneren av «Årets Markedsfører»: - Herregud, så gøy!

- Må dra i samme retning
Faglig ansvarlig i juryen er fremdeles Lars Olsen, som er professor i markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Da juryen var samlet for første gang i forrige uke, trakk Olsen frem det han kaller «den hellige treenigheten» som skal til for å vinne «Årets Markedsfører 2018»:

- Det første er innsikt. Du må klare å tolke dataene og få ut noe meningsfullt av det. Det andre er strategien - at du klarer å bruke den strategien på en god måte. Og det tredje er åpenbart effekter. Du må kunne vise at strategien har hatt effekter. Får du til det på en overbevisende måte, overbeviser du også juryen, sier Olsen.

En nykommer i årets jury, er daglig leder Kjersti Borander i Markedssjefene.

- For å bli årets markedsfører 2018 er det ikke om å gjøre å ha de største budsjettene eller lage de mest synlige kampanjene, synes jeg. Jeg tenker at det viktigste er å jobbe smart integrert og helhetlig i alle tiltak, også de litt mindre synlige, sånn at man drar i én og samme retning for å nå målene sine, sier Borander.

- Alltid inspirerende
Årets Markedsfører 2018 er et samarbeid mellom Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO), Markedsforbundet, BI og Kampanje.

Årets juryleder er styreleder i Markedsføringsforeningen i Oslo, Marianne Otterdahl Møller som også er markedsdirektør i Flokk.

- Det er alltid inspirerende å få lov til å lære mer om norske merkevarers arbeid med strategien sin. Jeg håper å se mange caser hvor merkevarene har gjort en systematisk jobb, hatt en tydelig strategi og gjerne med en dose kreativitet for å løse utfordringen deres, sier Møller.

I årets jury sitter disse personene; Marianne Otterdahl Møller (Flokk  og MFO), Lars Olsen (Handelshøskolen BI), Mari Husby (McDonalds), Rune Garborg (Vipps), Victoria Hauk (Tise), Marianne Orderud (Sats), Peder Mittet (Publicis Groupe), Kjersti Borander (Markedssjefene) og Hilde Nyman (Kampanje).

Prisen blir delt ut på MFO Case som blir arrangert 21. mars på Latter.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er representert i juryen.