Den nye Telia-ledelsen klar med sin første produktlansering etter at sammenslåingen med tv- og bredbåndsdistributøren Get er et faktum. På en presselansering på Telias hovedkontor i Nydalen i dag ble det nye produktet Telia X presentert. Telia X er et abonnement som lar deg surfe og strømme fritt på mobilen og dele data med andre.

- Telia X er et fri-abonnement laget slik et fri-abonnement skal være og vi mener vi har det beste produktet i motsetning til andre som mener de har noe lignende, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia.

Etter at prisen på tale og tekst har sunket som stein i mobilmarkedet de siste årene, er det data som er det nye mobilgullet. De store telekomoperatørene har derfor lansert ulike datapakker i ymse varianter og størrelser. Nå setter Telia-konsernet et stor kryss over alt som heter datapakker  i sitt nye fri-abonnementsprodukt.

- Telia X er for de som ønsker frihet, en trygg mobilhverdag og kontroll på kostnader. Nå kan våre kunder surfe og strømme så mye de vil, uten å ofre så mye som et fnugg av en tanke på hvordan det påvirker regningen. I tillegg står alle helt fritt til å bruke mobildataen nøyaktig slik de ønsker. Nettopp det gjør Telia X så unikt, sier Jamne.

Prisen på det nye produktet er satt til en fast månedspris på kroner 579 og strømmingen og surfingen gjelder over hele Norden. All mobildata kan benyttes slik man vil, men etter 40 GB settes hastigheten på nedlasting til maksimalt 3 mbit/s.

Punger ut for Pharrel Williams
Lanseringen, som er den første kampanjen fra den nye og sammenslåtte Telia- og Get-ledelsen, ble også frontet av Head of Consumer, Håkon Lofthus. Han sier kampanjen som nå skal rulles ut er det første uttaket av et helt nytt kommunikasjonskonsept som heter «Freedom».

- Ja, det er det første uttaket i vårt nye kommunikasjonskonsept. Vi har jobbet med konseptet i ganske lang tid både internt og sammen med vårt reklamebyrå, Los & Co, sier Lofthus.

Sentralt i konseptet står bruken av låta med samme navn signert Pharrell Williams og Telia-direktøren sier:

- Vi har sikret oss rettighetene til den låta, og han måtte visst godkjenne dette personlig.

- Ble det dyrt?

- Det ønsker vi ikke å kommentere, men vi mener det er verdt det. Det er mye i den låta som vi vil stå for og det vi lanserer nå gjør at vi mener vi fortjener å bruke den, sier han.

Han sier det for Telia handler om tre friheter og de er «feel free», «feel good» og «feel safe.

- Det er de tre pilarene vi bygger kommunikasjonskonseptet rundt. Vi ønsker at det tryggeste wifi-nettet skal være det du har i lomma, sier han.

- Står seg godt til Get
Økt bruk av strømming på mobilen er noe av bakgrunnen for at Telia nå slipper løs databruken i ett abonnement. I fjor sommer ble det kjent at Telia kjøpte den norske tv- og bredbåndsdistributøren Get for over 20 milliarder kroner. På dagens presselansering ble det lagt frem tall som viser at én av tre strømmer daglig på mobilen og den daglige bruken for de under 30 år hele 72 prosent.

- Men det er ikke bare de unge som strømmer. En tredjedel av de over 60 strømmer video hver dag, sier han.

- Et slik abonnement står seg godt til Gets tv-tilbud?

- Det passer også kjempegodt. Det strømmes mye innhold på Get, sier han.

- Hvorfor et så mystisk navn som X?

- Vi har fått noen beviser på at X er et godt navn og vi setter jo også et kryss over datapakkene. Det er et veiskille for oss, sier Lofthus.

 - Vil X’en dukke opp i andre Telia sammenhenger?

- Den som lever får se, sier de to Telia-direktørene Kjersti Jamne og Håkon Lofthus.

Se to av filmene i Telias nye kommunikasjonskonsept her: