Om en drøy uke er det klart for håndball-VM for herrer i Danmark, og Rema 1000 bruker anledningen til å sparke i gang et helt nytt sponsorsamarbeid med håndballen. Det var i fjor sommer at dagligvaregiganten inngikk en avtale som gjorde Rema 1000 til hovedsponsor for håndballandslaget de neste fire årene.

Avtalen ble annonsert som en satsing på barneidrett, idrettsglede og bevissthet rundt et sunt kosthold i idrettene. Men det første Rema 1000 og sponsorsjef Vidar Riseth skulle gjøre var imidlertid å lure håndballgutta i det som skulle bli grunnlaget for en helt ny reklamekampanje.

- Vi har helt siden inngåelse av avtalen med håndballforbundet planlagt for at dette skal være noe mer enn bare et sponsorat - at dette skal være et sponsorat der marked og sponsingen går hånd i hanske. Som tidligere landslagsutøver vet jeg at sponsoraktiviteter fort kan bli litt kleine, sier sponsorsjef i Rema 1000, Vidar Riseth, som selv var med på stuntet og reklamefilmene.

Sponsorsjefen sier Rema 1000 vært ute etter håndballsponsoratet lenge.

- Det har vært et sponsorat vi har siklet på i mange år, men der Gjensidige, Posten og Bring har vært med lenge. Men nå fikk vi en mulighet da Posten gikk ut og hvis du spør meg om hvorfor vi hadde så lyst på sponsoratet, er det fordi det er så folkelig og det vil vi i Rema 1000 også være. Spør du det norske folk om de liker håndballandslaget, er det ikke mange som sier nei. Alle liker håndballgutta og jentene, sier Riseth.

I tillegg er det også laget en sang som landslagspillerne med Sander Sagosen i spissen allerede har begynt å dele på sine sposiale medier-profiler. Musikken er laget av «DJ Smaaland» som også laget musikken til serien «Hit for hit» på NRK i våres og en egen «Sing-a-long»-versjon finnes på YouTube for de som ikke synes sangen er like klein som håndballgutta.

- Det er en morsom sang som gutta delte og flere av håndballjentene delte og kommenterte også, sier Riseth.

Her kan du se filmen der håndballandslaget blir utkledd som et helt frukt- og bærfat.

- Det var mye fliring
Markedsdirektøren i Rema 1000, Per Åge Dahl, bekrefter at filmen ble godt mottatt av landslagsgutta og at det var en morsom seanse som fant sted i går. 

- Det var mye fliring og vi måtte vise filmen et par ganger, sier markedsdirektør Per Åge Dahl.  

- Så stemningen var bedre i går enn da filmen ble spilt inn?

- Ja, den gangen visste de ingen ting, men det var en sinnssyk morsom dag da vi spilte inn filmen også. Vi så fort at dette kom til å bli veldig bra selv om alltid er vanskelig å vite hvordan sluttresultatet blir og om vi kunne bruke det i reklamesammenheng, sier Dahl.

Kampanjen går på lufta i disse dager og markerer samtidig startskuddet for Rema 1000s satsing på frukt og grønt.

- Slagordet «Fem om dagen» er det vel noen andre som bruker, men kan vi si at det her handlet mer om å gå fem på?

- Ja, ha ha. Håndballgutta gikk fem på. Det kan jeg love og vi kan vel si så mye at da vi avslørte det ble de nesten mer skuffa enn irritert, sier Dahl.

Sparker i gang fruktsatsing
Når det gjelder filmene, som dermed følger opp høstens store reklamesnakkis med «Smarthus»-filmen, satser Rema 1000 denne gangen både kort og langt. En litt lengre bakomfilm på YouTube og en 70-sekunder på tv, går i kombinasjon med flere små og superenkle ti-sekundere.

- Kampanjen består også av sponsorvignetter, i tillegg til print, utendørs og ulike digitale uttak og sosiale medier-varianter, sier Dahl.

- Den forrige reklamefilmen til Rema 100 ble en snakkis, er planen at denne kampanjen skal topp «Smarthus»-filmen?

- Vi går alltid for gull med det vi gjør og vi har masse spennende planer i pipeline fremover, sier Dahl.

Try tar all mediejobben
Den over to minutter lange filmen er allerede delt på Youtube og i sosiale medier og skal ikke vises på tv. Det skal derimot 70-sekundersfilmen og de korte sponsorvignettene som ifølge reklamebyrået som står bak ideen og konseptet, Try, er gjort på Rema 1000-måten.

- Vi ville få frem at «Det enkle er ofte det beste» også i sponsorsammenheng. Og det var en lettet gjeng med håndballspillere som til slutt innså at det eneste de skulle gjøre var å ta en bit av en frukt, sier AD i Try, Karin Lund.

Les mer: Rema 1000 bytter mediebyrå - samler både reklame- og mediekjøp hos Try (abo.)

Med på prosjektet har vært fra Rema 1000, Per Åge Dahl, Celin Kjenslie og Vidar Riseth, mens gjengen fra Try har som sist vært Karin Lund, Øystein Halvorsen, Cathrine Wennersten og Lars Mitlid.

Her  kan du se hva som skjer når Rema 1000 etterlever slagordet sitt i sponsorsammenheng.