I dag går Content Marketing-dagen av stabelen for femte år på rad. Det er Kampanje som står bak arrangementet, og for å varme opp inviterte vi til en sofaprat om innholdsmarkedsføring på Grand Hotel i Oslo.

Der ble informasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, utfordret av lederen for tv, reklame og content i Anti, Aram Zarkoob Vaughan

DNB har som kjent bygget opp sin egen content marketing-avdeling. I DNB står denne avdelingen bak satsingen DNB Nyheter, og har som mål å bli Norges ledende mediehus på økonomi og gründerstoff.

- Jeg synes det er interessant at DNB og mange andre annonsører starter egne content-avdelinger inhouse. Det er kjempespennende, sier Aram Zarkoob Vaughan.

- Men det jeg etterspør er hvorvidt de klarer å forvalte den kreative kraften som eksisterer hos byråene i dag. Som merkevare vet man best hvilken historie man ønsker å fortelle, men jeg tror det kan være vanskelig å forvalte det i et perspektiv der man setter forbrukeren foran seg selv, fortsetter hun.

DNB-direktør Even Westerveld er åpen på at de driver på med markedsføring, ikke journalistikk, samtidig som de skal være historiefortellere.

- Hvis det blir produktomtale, så blir det ikke interesssant. I Google-alderen er det begrenset hvor mange som kan lage videoen «hvordan knyter du et slips». På et tidspunkt er det én av disse videoene som blir algoritmenes bestevenn. Vi tror at i fremtiden vil det være sånn at temaer blir «tatt» og det skal mye til å ta temaet fra noen andre, sier han.

- Og det er litt farlig for oss, skyter Aram Zarkoob Vaughan inn.

- Som et kreativt byrå, er vi veldig opptatt av å ikke følge algoritmene, fordi algoritmer skaper middelmådighet. Algoritmer er godt når du skal fortelle noe trygt og komme ut med noe som verden er skadelig eller for bra. Men å bruke den kreative kraften til å fortelle historier, er å utfordre algoritmen, sier hun.

Førsteamanuensis ved OsloMet, Adrian Peretz, tror rett og slett det kan bli for mye innhold.

- Noe av årsaken til at jeg er litt skeptisk til content marketing, er at det bare er noen få som kan gjøre det. Hvis de fire største bankene i Norge skulle drevet med content marketing, hadde sannsynligvis tre av de kastet bort penger, sier han.

- Så enkel er ikke verden. Du kan være en liten aktør og ta en nisje, og det jo er ikke sånn at folk vålkner om morgenen og sier «lurer på hva DNB har på hjertet i dag», vi må treffe folk i øyeblikket sånn som med alt annet, sier Even Westerveld.

Men Adrian Peretz savner fortsatt vitenskapelige bevis på at innholdsmarkedsføring er mer effektiv enn annen markedsføring.

- Lar du deg påvirke av innholdsmarkedsføring?

- Som fagperson, må jeg si at det er få som kan svare på det spørsmålet. Som veldig mye annen forbrukerpåvirkning, foregår mye av dette sannsynligvis på et veldig lavt bevissthetsnivå. Én av mekanismene vi helt sikkert får til med content marketing, som med det meste av kommunikasjon, er at vi øker kjennskap. Men hvor mye jeg lar meg påvirke, vet jeg faktisk ikke, sier han.

Se hele innslaget her: