I kveld går Vixen Influencer Awards av stabelen på Hotel Christiana Teater i Oslo. I løpet av Blogg-Norges store festkveld skal det kåres vinnere i en rekke kategorier, men for første gang avholdes det også en fagkonferanse i forkant av prisutdelingen.

Der deltar blant annet juryleder for prisene, Astrid Valen-Utvik og livsstilsblogger Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine». Hun er nominert i tre kategorier i kveld, inkludert Folkets favoritt.

Astrid Valen-Utvik tror det er flere grunner til at bloggeren utmerker seg blant årets nominasjoner.

- Det tror jeg handler om at hun har et godt grep om publikummet sitt, er personlig og engasjerende i sine profiler og kanaler, og at hun har et variert innhold, både på YouTube, Instagram og blogg. Det er viktig å være til stede der folk her, sier Valen-Utvik.

- Hva betyr en pris som Vixen?

- Man er jo stemt frem av publikum, samtidig som juryen har en stemme, det er selvfølgelig hyggelig at publikum ønsker å stemme meg frem i de ulike kategoriene, sier Vasstrand.

Les også: Her er årets blogg-finalister - Annijor, Funkygine og Komikerfrue kjemper om flere priser

- Hadde ikke dratt til Dubai
Den siste uken er det likevel ikke Vixen-prisene som har fått mest oppmerksomhet i Blogg-Norge. Den utmerkelsen går til den mye omtalte Dubai-turen til seks norske influencere på Norwegians regning. Influencerne har fått knallhard kritikk for å glorifisere Dubai som reisemål, og noen av dem har også gått ut og angret på at de takket ja.

Jørgine Massa Vasstrand er ikke i tvil på om hun ville ha blitt med.

- Det hadde jeg selvfølgelig ikke. Det tror jeg egentlig ingen andre heller ville ha gjort når man ser den responsen disse influencerne har fått. Så klart burde de ha tenkt seg om, og nettverkene burde ha tenkt seg bedre om, det er mange som skal stilles til ansvar for dette her, sier hun.

Samtidig har hun medfølelse for bloggkollegaene sine.

- Jeg håper dette dabber av snart, for de har virkelig fått gjennomgå. Det er ganske hardt å få hele Norge mot seg, sier bloggeren som blant annet har gjort suksess med VGTV-serien «Vegard X Funkygine».

- Er det vanskelig å vite hva man som en stor influencer bør og ikke bør gjøre?

- Nå er jeg 29 år og har funnet ut av ting, hvor jeg vil og hva som er viktig for meg. Jeg føler meg trygg på de avgjørelsene jeg tar, men hadde jeg vært influencer for ti år siden, hadde det vært noe helt annet. Det er viktig å huske på at dette er vanlige folk.

Les også: - Ukritisk influencer-reklame for Dubai er hodeløst

- Kjempestor forbedring
Astrid Valen-Utvik mener Dubai-saken viser hvor stor bransjen er blitt.

- Den er blitt stadig mer profesjonalisert, så nå godtar vi ikke lenger at man bare gjør hva seg helst uten å tenke seg godt om. Tillit og troverdighet blir viktigere og viktigere fremover. Da tenker jeg ikke bare på influencerne, men også på bedriftene, at de må ta et større etisk og moralsk ansvar for det de gjør.

- Du har sikkert lest flere blogger enn de fleste av oss den siste tiden. Hvordan står det til med det moralske kompasset i Blogg-Norge?

- Jeg synes det er en kjempestor forbedring med hensyn til merking av reklame for eksempel, som har vært en viktig sak. De aller fleste virker å være veldig oppegående og har lyst til å være troverdige og fortelle sannheten til følgerne sine. Det synes jeg er kjempebra.

Se intervjuet her: