Energidrikkprodusenten Red Bull velger å avslutte samarbeidet med langrennsløper Heidi Weng etter seks år.

Samarbeidet ble inngått i november 2012, men energidrikkprodusenten har ikke valgt å videreføre avtalen med langrennsløperen.

- Heidi Wengs kontrakt har gått ut, og vi har ikke fornyet den på grunn av Norges Skiforbunds utfordringer med rettigheter og synlighet på utøvere. Men vi fortsetter det gode forholdet vi har til Heidi og vil støtte henne på lik linje som vi gjør med utøvere som har vært en del av Red Bull over lengre tid, sier kommunikasjonsansvarlig Kristian Myrseth i Red Bull til TV 2.

Red Bull fortsetter samarbeidet med Petter Northug selv om trønderen har lagt opp. 32-åringen og energidrikkprodusenten skal arrangere et skirenn på Hafjell kommende påske.

I april 2018 var Norges Skiforbund tydelig på at ingen landslagsløpere får ha private drikkeavtaler fra 1. mai, men forbundet snudde i august.

Samarbeidsavtaler mellom norske landslagsutøvere og Red Bull har skapt mye debatt i Idretts-Norge. Alpinist Henrik Kristoffersen gikk til sak mot Norges Skiforbund etter at han ble nektet å plassere logoen til sin private sponsor Red Bull på hjelmen. Saken skal opp i Oslo tingrett i mars.

(©NTB)