Schibsteds låneformidlingstjeneste, Lendo, er blitt en vekstrakett som nærmer seg milliarden i omsetning. Nå vil låneformidleren styrke laget innen digital markedsføring og henter nye krefter fra mediebyrågiganten Starcom.

- Lendos misjon og forretningsidé er å hjelpe mennesker ut av uheldig, økonomiske situasjoner. I Norge er det over 100 milliarder i usikret kreditt, og folk trenger stadig hjelp til å reforhandle bedre betingelser. Samtidig er et nytt gjeldsregister underveis, noe som er kjærkomment i Norge. Flere har behov for å ta smartere valg, og da er vår tjeneste viktig for Ola Nordmann, sier Lendos markedssjef Lasse Øyslebø.

I løpet av det siste halve året har vekstraketten rigget seg med nye markeds- og kommunikasjonsstrategi som Kampanje tidligere har omtalt og bruker nå mer penger på markedsføring. «I tredjekvartalsrapporten heter det at driftsmarginen falt på grunn av økt markedsføring.»

I tillegg henter man altså inn André Restrup Strand fra Starcom som digital markedssjef.

- Lendos tjenester har vist seg å være etterspurt i markedet og vi har hatt en sterk kundevekst de seneste årene. Da er det naturlig at behovet for å styrke markedsavdelingen har økt. Vi er svært fornøyde med å få inn André Røstrup Strand som har solid erfaring og kompetanse innen digital markedsføring, sier Øyslebø.

- Det er et par uker siden dere lanserte en ny reklamefilm, hva er resultatene så langt? 

- Utover mange gode tilbakemeldinger både fra bransjen og kunder er det vanskelig å isolere effekt og konkludere allerede etter så kort tid, men alt i alt er vi veldig fornøyde.

- Blir det enda mer kjøp av søkeord eller står noen nye kanaler for døren også med en ny digitalsjef på markedssiden? 

- Søk vil nok være i fokus også fremover. Med stadig hardere konkurranse og økende priser stilles det høy krav til kompetanse. Samtidig er det viktig å teste nye kanaler for å sikre tilleggsdekning til tradisjonelle medier, hvor tv er en viktig kanal for oss. 

Restrup Strand har bakgrunn som gründer i eget selskap og fra ulike roller i Starcom. De siste fire-fem årene har han jobbet som Senior Performance Manager med kunder innenfor bransjer som finans, telekom og mote.

- Etter å ha jobbet i byrå gjennom mange år, er det veldig moro å komme over på kundesiden. Her sitter man tettere på strategi, beslutninger og gjennomføring. Det gir muligheten til å være enda mer hands-on og skape resultater. I tillegg har jeg selv vært gründer, og mye av den samme innstillingen og kulturen fant jeg i Lendo, sier Restrup Strand.

I Lendo får Restrup Strand ansvaret for den digitale markedsføringen i alle selskapets kanaler, og han blir en del av en fremoverlent gjeng, som har store planer i det norske markedet.

- Du slutter på en spennende tid der alle Publicis-byråene slås sammen til The Power of One. Du ville ikke være med på den reisen?

 - Tiden i Starcom har vært lærerik og jeg kommer nok til å savne mange sider av byråhverdagen. Spesielt nå som fagmiljøet i Publicis blir ytterligere styrket. Samtidig gleder jeg meg til å sitte på andre siden av bordet hvor jeg kan benytte det jeg har lært og samtidig sitte enda tettere på både kampanje og produkt. Lendo er i en spennende fase med perfomance som en viktig kanal for å drive videre vekst. Dette passer meg bra og var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Restrup Strand.

Her kan du se reklamefilmen nylig gikk på lufta med.