1881 Group opplyser om kjøpet av Idium i en pressemelding i dag. Idium er et mediebyrå og totalleverandør av digitale markedsføringstjenester som retter seg mot små- og mellomstore bedrifter.

- Dette er en perfekt match. Med Idium og vår eksisterende nettsideprodusent Develo 1881 har vi en portefølje på 4.000 nettsider og blir en klar markedsleder. Sammen styrker vi kompetansen på produksjon av nettsider og digital markedsføring, samtidig som vi nå blir en komplett tilbyder av tjenestene norske bedrifter trenger for å lykkes på nett, sier administrerende direktør i 1881 Group AS, Asgeir Ohr, i en pressemelding.

Med kjøpet av Idium satser Ohr på å gjøre tjenester som programmatisk annonsering, søkemotormarkedsføring, annonsering i sosiale medier og utarbeidelse av digitale strategier tilgjengelige for alle norske bedrifter.

Idium omsatte for 66 millioner kroner i 2017. I 2015 ønsket Eniro å kjøpe Idium, men planene måtte skrinlegges.

- 1881 er en stor og seriøs aktør. Dette sikrer Idium større muskler og nye muligheter i en veldig spennende familie av selskaper. Kundene våre får det samme gode tilbudet som i dag, men med en enda større bredde av tjenester, sier Henning Edwardsen i Idium.

Konsernet 1881 Group AS er eid av Kistefos og omsatte i 2017 for over 370 millioner kroner.