Navn: Camilla Forberg

Alder: 45 år

Stilling: Fra kommunikasjon- og markedsdirektør i Get til VP Strategic Brand and Communication Telia.

Aktuell: Inntar ledergrupen i sammenslåtte Telia og Get.

- Du sluttet i DNB etter en beslutning om å slå sammen merkevare og marketing i én divisjon og du ønsket å skille på de to oppgavene. Nå har du fått ansvaret for begge disse områdene - så hvordan skal du løse dette i Telia?

- Jeg var aldri uenig i at disse to avdelingene skulle slå seg sammen. For meg handlet det om retningen og hvordan vi skulle jobbe med å utvikle merkevaren. Telia har mange sterke merkevarer som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med og være med å videreutvikle. Vi har et sterkt helhetlig kommunikativt miljø. Telia og Get er en utfordrer i det norske markedet, vi tror genuint på at merkevaren bygges i møte med kunden.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Sprøstekt ribbe, hjemmelaget rødkål, søt/sterk sennep, svisker og epler alt surret inn en lefse. Så er jeg veldig glad i en iskald akevitt og kald champagne når julen ringes inn

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Rema 1000-filmen er veldig gøy. Det å lage god reklame til folk flest er en kunst som Try fortsatt er imponerende gode til.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Den bør handle om hvordan innhold som er betalt av skattebetalerne blir tilgjengelig hos alle aktører på alle plattformer. Jeg er redd det kan skapes et digitalt klasseskille om ikke alt det gode innholdet som kringkastes blir tilgjengelig for alle og ikke bak betalingsmurer.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-film i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Den teknologiske utviklingene byr på mange fantastiske muligheter. Selv om mange av teknologiene i dag er umodne, er jeg helt sikker på at det vil prege livene våre i tiden fremover. Jeg gleder meg til den dagen kjøleskapet på en troverdig måte forteller meg hva jeg trenger.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Linda Helleland får et stort minus for å kaste seg inn i Berit Svendsen-saken uten å ha snakket med eller hørt på Torbjørn Rød Isaksen. Han klarer kunsten å balansere en veldig seriøs jobb med humor. Og han har skjønt hvordan han kan bruke sosiale medier til å kontre motstandere og rekruttere tilhengere.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Jeg ble helt besatt av «The Handmaid's Tale». Jeg så to sesonger på én uke. «House of Cards» hekta jeg meg av.

- Hvordan har radiovanene dine endret seg i år og fikk du noen nye lyttervaner i år?

- Det blir mye Alltid nyheter i bilen. Noen av «kidsa» på jobben mener jeg burde hørt mer på podcaster, sånn at jeg henger med på kontorpraten. Jeg er blodfan av Radioresepsjonen.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk snøret i bånn første kvelden med sin nye kjæreste?

- Jeg syns metoo-sensitiviteten kan bli høy til tider. At Hadia Tajik må svare på intime spørsmål eller at Ada må takke nei til å twerke er upassende og dårlig folkeskikk.

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

- Bildet er tatt i Dolomittene. Jeg var på fjelltur og ante ikke hva jeg gikk til. Vi rappellerte i 3000 meters høyde i tåke og sol. Jeg kjente på usikkerhet, latter i magen, det ukjente, ny læring, og forundringen over at nye og gamle relasjoner blir sterkere når man er under press. Det har også vært overskriften for mitt 2018.

I Dolomittene:

Thorbjørn Ruud i Pol har sneket seg med på Camilla Forbergs mobilbilde fra 2018. - Jeg kjente på usikkerhet, latter i magen, det ukjente, ny læring, og forundringen over at nye og gamle relasjoner blir sterkere når man er under press, sier Forberg om turen. Foto: Privat