I ettermiddag møtes Magnus Carlsen og Fabiano Caruana for å kjempe om verdensmester-tittelen i sjakk. Oppgjøret foregår i St. Martin's College i London fram til mandag 26. oktober.

For å varme opp arrangerer VG et live-event mellom Carlsens Norge og Caruanas USA fredag kl. 13.00. Eventet vil foregå på det største reklame-boardet på Oslo S og hele 11 skjermer på Times Square. 

Via direkteoverføring kan folk på Oslo S se motstanderen sin på skjermen foran seg, og folk på Times Square kan se nordmannen de spiller mot foran seg. Alle er velkomne til å delta i landskampen. Det er ett trekk per person og ett minutt per trekk. 

Les også: Hun skal lede sjakk-VM på VGTV

Det er Per Høj som står bak jobben. Reklamebyrået stod også bak Magnusgenseren i forbindelse med sjakk-VM i 2014.

- Vi fikk i oppdrag å skape litt blest rundt sjakk-VM som VG dekker, for å få sjakk ut til folket og trekke dem inn i VGs dekning. I stedet for en match mellom Fabiano Caruanas og Magnus Carlsen, har vi promotert det litt som en landskamp som gjør det mulig for det norske og amerikanske folk å delta, sier kreatør Mads Rønold i Per Høj.

Det har ikke bare vært enkelt.

- Det var litt logistikk. Vi har invitert en del forskjellige byråer inn i dette her. Vi har aldri laget noe på Times Square før, så vi har hatt med oss JCP, som tar seg av eventbiten både her og der borte. De har engasjert et amerikansk eventbyrå som skal hjelpe oss på Times Square.

- Hvordan går man frem for å leie en skjerm i Times Square?

- JCDecaux drifter den norske skjermen og har hatt kontakten med Branded Cities, som har den amerikanske skjermen.

- Hva kan gå galt?

- Vi har testet en god del og alt ser ut til å fungere, men vi har ikke testet live på skjermene som vi faktisk skal bruke. Selve sjakkspillet tror jeg skal gå ganske bra, og vi håper det også skal gå fint med live-streamen som vi sender frem og tilbake mellom landene.