GroupM går seirende ut av byråkonkurransen til Nordea og får oppdraget med å levere både innhold og mediebyråtjenester for Nordea i Norden. Det betyr at det 14 år lange samarbeidet mellom Nordea og mediebyrået PHD tar slutt.

Head of Group Marketing i Nordea, Elisabeth Fjellerup, forklarer byråbyttet slik i en pressemelding:

- GroupM blir med på vår transformasjon og omnikanalreise hvor vi møter kundene våre med en integrert strategi og smidig eksekvering på tvers av innhold, media og teknologi. Vi trengte en partner som kunne implementere visjonen vår om å være relevant for kundene våre gjennom integrert media og innhold, levert gjennom nye og agile arbeidsprossesser, sier Fjellerup.

Hun fortsetter:

- Det ble fort klart for oss at det ville være et utfordrende oppdrag i et nytt og ukjent terreng for et partnerskap. Gjennom nøye vurdering og en grundig prossess ble GroupM Nordic valgt til å være denne partneren.

GroupMs nordiske toppsjef Jonas Hemmingsen forteller at den nye kunden stiller nye krav til hvordan byrågruppen organiserer seg.

- Vi forsto tidlig at vi måtte revurdere den vanlige byråkonstellasjonen for levere på Nordea sin visjon. Derfor har vi lagt grunnlaget for det vi kaller Open Agency som skal samle den aller beste kompetansen på tvers av gruppen og nettverket vårt i et skreddersydd byrå som vi kaller Team Pulse. 100 prosent integrert; 100 prosent transparent; 100 prosent agilt.

Open Agency-strukturen i Team Pulse åpner for at GroupM kan invitere andre byråer inn i Nordea-samarbeidet ved behov.  

- Team Pulse skal ledes fra Norden, så vil hvert lokale marked tilpasse seg denne måten å jobbe på, forklarer GroupMs norske sjef, Martin Bentzen, overfor Kampanje.

Han gleder seg til å ta fatt på jobben, selv om detaljene er langt fra spikret.

- Hvor mange skal jobbe med Nordea i Norge?

- Det er litt vanskelig å si på nåværende tidspunkt. Dette er nylig landet i Norden, men det blir en stor og viktig kunde for oss som blir spennende å jobbe med, sier han til Kampanje.

Ny stor kunde:

Martin Bentzen og resten av GroupM må tenke nytt når de skal håndtere Nordeas innholds- og mediebyråtjenester i årene fremover.