Styret er nå på plass i nyetablerte Elect og kjente navn preger besetningen. Det var i begynnelsen av september at Anfo og Mediabemanning gjennom sitt konsulentselskap MB Consulting, gikk ut og fortalte om lanseringen av selskapet som skal hjelpe annonsørene med valg av reklame-, design-, teknologi- og mediebyråer og «bidra til smidigere og smartere prosesser rundt evaluering av samarbeidspartnere innen kommunikasjonsbransjen.»

- Når vi skulle finne et styre til en organisasjon som skal støtte de viktigste beslutningsprosessene for valg av riktig partner, var det avgjørende for oss å finne styremedlemmer med erfaring fra flere merkevarer, internasjonalt arbeid og ikke minst fra både media, reklame- og mediebyrå, sier Aslak Sletten, leder av Elect og styremedlem i ANFO.

Les mer: Vil hjelpe annonsører med byråvalg og kutte ned på «frustrerende» timebruk

Styret består, foruten styreleder Jan Morten Drange, som til daglig er administrerende direktør i Anfo, av Camilla Forberg (markedsdirektør i Get TDC), Unni Lovise Godager Berge (merkevaresjef i Codan Forsikring), Anne Signe Fagereng (markedsdirektør i Visit Oslo), Frode Fimreite (kategoridirektør i Tine), Anders Wilhelmsen (markedsdirektør i Cermaq), Henrik Sandberg (styreleder i MB Consulting og daglig leder i Mediabemanning) og Ben Christensen (partner og daglig leder i MB Consulting). Flere av styremedlemmene er allerede styremedlemmer i Anfo.

Reagerte på satsingen
Da Elect ble lansert tidligere høst oppstod det reaksjoner. En av de som reagerte var den profilerte reklamekonsulenten, Alf Bendixen, som mente at Mediabemannings involvering i Elect var problematisk.

- Det er ikke etisk problematisk, men hvis jeg var et byrå ville jeg ikke likt at Mediabemanning skulle ha blandet seg inn i pitsjer, og jeg synes ikke det hjelper så mye at det skjer fra et eget selskap, sa Bendixen.

Les mer: Reagerer på Anfo og Mediabemannings nye selskap: - Selvsagt ikke bra

- Naturlig plass i styret
Henrik Sandberg i Mediabemanning besvarte kritikken med å understreke at det var nettopp på grunn av fare for rolleblanding at de har skilt ut satsningen i et eget selskap, MB Consulting, og satt opp et eget styre slik at alle byråvalgsprosesser skal håndteres ryddig. Nå er det klart at Sandberg ikke helt slipper taket med Elect, men blir styremedlem.

- Hadde det ikke vært bedre om Henrik Sandberg ikke satt i Elect-styret for å skille de to virksomhetene enda mer?

- Styret er satt sammen av uavhengige representanter og representanter på vegne av eierne. Henrik representerer en av eierne, og har da en naturlig plass i styret. Han vil ikke være involvert i arbeid med prosesser, da dette gjøres av administrasjonen, og det vil derfor ikke være noen interessekonflikt, sier Elect-sjef Aslak Sletten.

- Hvorfor så mange i styret?

- Elect etableres for å dekke ulike kundebehov, og styret spiller en viktig rolle i uviklingen av tjenesten og selskapet. Det har derfor vært viktig å sette sammen et styret som har faglig og forretningsmessig bred bakgrunn. Og med våre fem eksterne styremedlemmer oppnår vi nettopp det.

- Sparer tid og penger
Markedstoppene er svært positive med tanke på satsingen.

- Ved å få frem en mer strukturert og effektiv pitch-prosess vil både annonsører og byråer spare tid og penger. Det er bra for hele bransjen, fordi da kan vi bruke mer tid på det som skaper vekst, sier markedsdirektøren i Tine, Frode Fimreite.

Han sier han ikke var ikke i tvil da forespørselen fra Elect kom.

Merkevaresjef i Codan Forsikring, Unni Lovise Godager Berge, er også sikker på at Elect vil bidra positivt.

- Elect skal fungere som en fasilitator og sparringspartner. Vi skal hjelpe til å matche kunde og byrå, samt sette retning for hvordan slike prosesser bør foregå med formål om å optimalisere bruk av tid og ressurser. Jeg har tatt del i mange prosesser og gleder meg til å bidra med min kompetanse inn i arbeidet gjennom et styreverv, sier hun.