Teknologiselskapet Siemens har nylig avholdt pitsj for å velge nytt reklamebyrå. Valget falt på Hausmann.

Til Kampanje forteller Nordic Director Communications and Government Relations i Siemens, Gry Rohde Nordhus at det var tre byråer med i pitsjen.

- Vi hadde totalt tre byråer inne, alle var spesielt invitert av oss, sier hun.

Det er ikke satt noen tidsbegrensning på avtalen.

- Tar tid å bygge profil
- Vi har fra starten uttrykt ønske om et langsiktig samarbeid fordi det tar tid å bygge profil hos et litt bredere publikum enn det vi vanligvis henvender oss til. Avtalen er derfor ikke tidsavgrenset, sier Nordhus til Kampanje.

- Hva er verdien på denne avtalen?

- Vi pleier ikke å oppgi beløp, men avtalen omfatter alle kanaler og også både generell profilering og mere bransjespesifikke kampanjer, sier Nordhus.

Simens er én av verdens største leverandører av bærekraftige løsninger, og jobber med å løse fremtidens utfordringer gjennom elektrifisering, automatisering og digitalisering.

Vil bli bedre kjent
Pitsjen ble avholdt fordi Siemens i Norge nå ønsker å nå bredere ut slik at flere skal kjenne til hva de jobber med, og i år feirer Simens Norge 120 år.

- Det var en krevende pitch å jobbe med, men utrolig lærerikt og spennende. Siemens jobber med de store utfordringene i verden, og har de smarteste folka, og da sier det seg selv at man må lese seg opp for å kunne forstå dem og å lage kommunikasjon. At vi får jobbe med verdens mest bærekraftige selskap gjør oss både stolte og inspirerte. Vi gleder oss, sier det kreative teamet i Hausmann, Tone Humblen og Ida Fjeldbraaten

Byråleder Terje Banken forteller til Kampanje at byrået i første rekke vil levere reklameoppdrag for den norske delen av Siemens, noe osm også bekreftes fra Siemens.

- Avtalen spesifiserer ikke land, men vi har allerede levert arbeid til Norge og Sverige. Tror nok det aller meste blir prosjekter i Norge. I den grad det er felles kommunikasjonsutfordringer mellom markedene, kan det sikkert bli noe internasjonalt arbeid, sier Banken til Kampanje.

Det første resultatet av samarbeidet kommer tidlig i desember, da det slippes en jubileumsfilm i forbindelse med 120-års jubileumet.