I juli 2017 tiltrådde Tor Anton Bjørge som direktør for Seat under relanseringen av det spanske bilmerket på det norske markedet. 

Da hadde han allerede tilbragt nesten fem år hos bilimportøren Harald A. Møller som markedssjef for Volkswagen, etter at han meldte overgang fra stillingen som markedssjef hos SAS i 2013.

Knappe halvannet år etter at han inntok direktørstillingen slutter nå Tor Anton Bjørge som Seat-sjef i Norge.

Les også: Bjørge blir sjef når bilmerket Seat relanseres i Norge

- Å jobbe med Seat har vært en utrolig reise. Vi har med et lite team fått etablert et nytt konsept på svært kort tid, sier Bjørge til Kampanje. 

- Mer fokus på salg
Han har også hatt en periode hos Bates reklamebyrå, hvor han hadde Møller og Audi som kunde i seks år, før han gikk til SAS.

- Det har kun gått knappe halvannet år siden du tok over som direktør i Seat - hva er grunnen til at du slutter?

- Min styrke og ambisjon er først og fremst knyttet til posisjonering og utvikling av merkevarer så når det nå blir mer fokus på salg og forhandler-delen er det naturlig at stafettpinnen leveres videre til noen som fra dag til dag er klare til å drive salget, forteller Bjørge til Kampanje. 

Under hans tid som direktør har de snart fått 140 biler på veien, men Bjørge understreker at volum ikke har vært en prioritet. 

- Seat har først og fremst handlet om å teste ut nye distribusjonsformater som e-handel og innovative showroom, samt bildelingstjenester. Fokuset har vært å lære nye kundereiser som de andre bilmerkene på huset kan nyte godt av, sier han. 

Er i tenkeboksen
- Var du klar over at Seat-prosjektet ville bevege seg inn en annen fase etterhvert, da du tok jobben?

Etter fem år som markedssjef for Volkswagen var jeg klar for å gjøre noe nytt og da tilbudet om Seat-jobben dukket opp var det et oppdrag jeg ikke kunne si nei til, men jeg var også klar over at det på et tidspunkt kom til å bli mer fokus på volum, svarer Bjørge. 

Han forteller at han nå er i tenkeboksen for hva han ønsker å gjøre videre. Han utelukker heller ikke at han en gang i fremtiden kan vende hjem igjen til Møller. 

- Jeg har noen følere ute, og jeg er åpen for nye og spennende muligheter hvor jeg kan trekke veksler på min erfaring fra byrå og roller som markedssjef i SAS, Volkswagen og nå sist direktør i Seat. 

- Hans kompetanse var rett medisin
Administrrende direktør i Harald A. Møller AS, Ulf Tore Hekneby, forteller at de har respekt for Bjørges beslutning. 

De er både importør og forhandler av Seat, som eies av Volkswagen-konsernet. 

- For Seat sin del er vi enige om at hans unike kompetanse innen merkevarebygging og markedsføring var rett medisin da Seat gjorde comeback i Norge, sier Hekneby til Kampanje. 

I 2006 la Møller ned satsingen på Seat i Norge etter sviktende salg, men i 2017 tok de på nytt fatt i bilmerket. 

- Nå er den jobben gjort og vi har respekt for at Tor Anton nå er sulten på nye oppgaver utenfor Harald A. Møller, sier Hekneby.