Annonsørforeningen (Anfo) og Norsk Direktemarkedsføringsforening (Nordma) gjør prat til handling og fusjonerer etter ett års tid som samboere. 

- Vi har snakket sammen en stund. Det siste året har vi gjort flere prosjekter, ikke minst knyttet til GDPR, sammen. Vi tror at vi kan løfte langt større oppgaver for våre medlemmer ved å slå oss sammen til en organisasjon. Størrelse er viktig også i interesseorganisasjonsbransjen, sier Jan Morten Drange, administrerende direktør i Anfo.

Den nye foreningen - som beholder Anfo-navnet - vil få åtte ansatte og en omsetning på rundt 15-20 millioner kroner.

- Vi utfyller hverandre og vil treffe medlemmene bedre og bredere sammen, sier advokat og daglig leder Carsten Gunnarstorp i Nordma.

Han overlater sjefsjobben til Drange og skal selv jobbe med regelverk- og lobbyvirksomhet.

- En jurist er en fantastisk funkjson å ha i en organisasjon som dette. Dette er vi veldig fornøyde med alle sammen, sier Drange.

Les også: Her er markedssjefene som skal styre det nye byråvalg-selskapet

Se intervju med Jan Morten Drange og Carsten Gunnarstorp fra Max Marketing Mix her:


Runar Pahr-Andresen, styreleder i Anfo, ser mange fordeler ved sammenslåingen.

- Anfo og Nordma har mange likheter og noen ulikheter i medlemsmassen. Vi ser at vi har komplementær kompetanse vi tror kan tas ut med enda større synergier som en organisasjon. Blir vi større kan vi drifte enda flere nettverk, arrangere enda flere faglige møteplasser for våre medlemmer og ikke minst ta tak i enda flere viktige saker for våre medlemmer. CRM og datadrevet markedsføring har aldri vært viktigere. Også dette underbygger at en sammenslåing er viktig. Nordma-sporet vil være en tydelig del i Anfo, sier han.

Mangeårig styreleder i Nordma, Ina Svarød, er enig.

- Vi er overbevist om at dette er riktig. Både for gamle Nordma, Anfo og våre medlemmer. Siloenes tid er forbi. Vi ønsker en organisasjon som tenker helhetlig. Uavhengig av virkemidler. Det er markedsføring vi snakker om. CRM er så mye mer enn e-post markedsføring. Store deler av bedriften er involvert. Det handler om å få effekt og lønnsomhet i alt vi gjør. Fra systemvalg til kommunikasjon.