I dag var det en liten merkedag ute på Telenors hovedkvarter på Fornebu. Der kunne Birgit Bjørnsen, leder for tv og bredbånd i Telenor Norge, fortelle at fra og med i dag, så vrakes Canal Digital-merkevaren for Telenors kabel-tv-virksomhet. Frem til i dag har rundt 900.000 kunder kjøpt tv-tjenester fra Canal Digital - enten de er satellitt-tv- eller kabel-tv-kunde – men fra med i dag blir kabel-tv en del av Telenor Norge.

- Vi er veldig stolte over det som skjer i dag. Over 500.000 kunder flytter inn hos Telenor og veldig mange av kundene på fiber og kabel blir Telenor-kunder. Tidligere måtte du ha Canal Digital Kabel for å få tv, nå blir det Telenor, sier Bjørnsen.

Hun innrømmer samtidig at det hele «også er vemodig».

- Canal Digital-navnet har fulgt oss i 30 år. Det er trist å forlate Canal Digital-merkevaren, sier hun.

Telenor Norges søsterselskap for tv-distribusjon via satellitt fortsetter imidlertid under merkevaren Canal Digital for hele det nordiske markedet.

Bjørnsen kaller skilsmissen fra Canal Digital på satellitt for en lykkelig skilsmisse.

- Både de og vi er veldig fornøyd med dette, sier hun.

Satser på T-We
Den nye merkevaren som skal kommuniseres ut i markedet blir imidlertid ikke Telenor, men «T-We» og slagordet «Tv fra Telenor». Bredbånds- og tv-sjefen sier selskapet nå står klare til med en helt ny kampanje signert Anti.

- Når vi nå slår sammen merkevarene, blir det enklere å være totalkunde hos Telenor. Publikum skal oppleve oss som konsekvent og helhetlig ved kundekontakt, samtidig som vi styrker vår konkurransekraft, relevans og merkevareposisjon i det norske markedet, sier Bjørnsen.

Hun kaller selve rebrandingen og introduksjonen av den nye merkevaren for fase én. Fase to kommer på nyåret og inneholder blant annet en ny dekoder eller tv-boks og ny fjernkontroll, som blant annet gir deg mulighet til å søke i innhold via stemmen din.

Her kan du se videointervju med Telenors tv-sjef, Birgit Bjørnsen. 

- Naturlig å slå sammen
Samtidig med rebrandingen av Telenors tjenester, har konkurrenten Telia startet arbeidet med å slå sammen virksomheten Telia i Norge med tv- og bredbåndsleverandøren Get og kan dermed tilby kundene både mobil, internett og tv under samme tak. Telenor følger nå denne tanken.

- Tv er ikke lenger et selvstendig medium alene, men henger nært sammen med både bredbåndet og mobilabonnementet ditt. Derfor er det naturlig å slå sammen merkevarene, sier Bjørnsen.

Les også: Godkjenner milliardoppkjøp av Get - men er bekymret for konkurransen

Nylig gikk også Get ut og fortalte at de putter penger i en ny norsk storfilm som heter «Den 12. mann». Birgit Bjørnsen sier til Kampanje at det ikke foreligger noen planer om noen store oppkjøp av innholdsprodusenter à la Telias TV4-kjøp.

- Vi har ingen planer om store oppkjøp som når Telia kjøper TV4, men det er andre mindre investeringer som kan være interessante om det finnes gjensidige gode muligheter og da spesielt for å styrke norsk innhold, sier Bjørnsen.

Lesogså: Get finansierer ny norsk storfilm fra skaperne av «Den 12. mann»

Hun fremhever at Canal Digital tar med seg mye spennende knyttet til serier, film og underholdning fra innholdsuniverset T-We inn i Telenor-merkevaren. Alle høyhastighet-bredbåndskunder flytter også inn i Telenor. 

- Vi skal fortsette å koble kundene til tjenestene og innholdet som betyr mest for dem, enten det er over lineær-tv eller strømming. Alle tv- og bredbåndskunder av Canal Digital Kabel beholder priser og tjenester, og overgangen skjer automatisk, sier hun.