I dag slapp tidligere Aller-topp Gjyri Hélen Werp «bomben» at hun slutter i Tine etter kun kort tid i stillingen. I Tine er leder for kommunikasjon, Lars Galtung, ordknapp i sine kommentarer om Werps exit fra konsernet.

- Hun har valgt å avslutte arbeidet for Tine og slik er det. Vi har ikke noen kommentaret utover det, sier han til Kampanje.

Werp skrev blant annet på sin Facebook-profil at hun følte at hun og Tine «sto for langt fra hverandre i synet på hva det vil si å være forbrukerorientert». Dette ønsker ikke Galtung å kommentere eller utdype.

Les også: Gjyri Helén Werp slutter i Tine etter kort tid

- Skal se på organisering
Stillingen som Gjyri Hélen Werp startet i juni i år, var en nyopprettet stilling hos meierigiganten. Overfor Kampanje forteller Lars Galtung at de nå er i tenkeboksen om de skal hente inn en ny person til denne jobben.

- Nå skal vi se litt på organisering, men det er ikke umulig at vi lyser ut stillingen på nytt.

- Så dere tenker ikke at dette betyr at en slik stilling ikke fungerer hos dere?

- Nei, vi ser at det er en stor endring i måten man bygger merkevarer og selskap på, hvordan man kommuniserer og jobber ut kommunikasjon på ulike flater, sier han.

Som Kampanje skrev om tidligere i år, ønsker stadig flere annonsører å hente inn kreativ kraft i sine markedsavdelinger. 

- Kreativitet blir et stadig viktigere konkurransefortrinn. Det kreative ansvaret er for viktig til å bli overlatt til byråene alene, uttalte kreativ leder Henrik Habberstad i Equinor til Kampanje i juli.

Les også: Derfor henter de største annonsørene inn kreative sjefer (abo.)

Fortsetter arbeidet
Tine har de siste årene jobbet aktivt med å styrke seg på kommunikasjon og merkevarebygging, blant annet ved å etablere en desk og redaksjon.

- Vi har jo jobbet spesielt mye med å styrke den digitale kommunikasjonen og ble kåret til årets merkevare i sosiale medier i fjor. Vi har en desk som jobber med digital innholdspublisering og en redaksjon som lager innhold. Dette er arbeid vi skal fortsette å jobbe med og styrke, uavhengig av om vi har en kreativ leder i markedsavdelingen eller ikke, sier Galtung.

I dag jobber det rundt 8-10 personer i kommunikasjon og marked mot de sosiale medieflatene, og ikke minst det interne samarbeidet tror Lars Galtung vil bli viktig for å styrke Tine som selskap og merkevare eksternt.

- Kommunikasjon har også ansvar for bærekraft, noe som blir stadig viktigere for norske forbrukere. Derfor blir det utrolig viktig fremover å jobbe tverrfaglig med selskapskommunikasjon og merkevarebygging på tvers av «siloene», altså de interne avdelingene her i Tine, avslutter han.

Det var i juni i år at Gjyri Helén Werp meldte overgang fra mediebransjen til annonsørsiden. Etter knappe fire måneder har Werp nå levert sin oppsigelse.

Les også: Tidligere Aller-profil Gjyri Helén Werp blir ny kreativ leder i Tine