Telenor leverte en omsetning på 27,6 milliarder kroner i årets tredje kvartal. Det utgjør en vekst på 0,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Driftsresultatet til Telenor falt med åtte prosent, mens resultat før skatt ble på 6,4 milliarder kroner, ned 24,9 prosent fra samme kvartal i fjor.

- Telenor-teamet har levert nok et solid og konsistent kvartal med stabile inntekter og en organisk vekst i brutto driftsrestultat på seks prosent. De stegene vi har tatt i løpet av de siste to årene har lagt grunnlaget for fortsatt verdivekst, sier konsernsjef Sigve Brekke i kvartalsrapporten.

Han viser til Myanmar som et utfordrende marked for Telenor som følge av ankomsten av en fjerde mobiloperatør på markedet, flom og svekket valuta. Her mistet Telenor én million abonnenter i kvartalet.

I Norge viser selskapet til en vekst i mobilabonnenter for første gang på tre år. Telenor økte mobilbasen sin med 2.000 abonnenter i kvartalet. Den totale basen er på 2,96 millioner mobilabonnenter i Norge.

Også antallet norske kabel-tv-abonnenter økte med 2.000 i kvartalet til 548.000.

I går kunngjorde Telenor at de vraker Canal Digital-merkevaren på kabel-tv og gjør disse kundene til Telenor-kunder. Nå går selskapet på lufta med sin største kabel-tv-kampanje noensinne for å markere overgangen.

Les mer: Telenor høyt ut etter tv-skilsmisse med Canal Digital - klar med tidenes reklamesatsing

Dette er den første kvartalspresentasjonen i Telenor etter at Berit Svendsen sluttet som administrerende direktør i Telenor Norge. Hun erstattes av Petter Børre-Furberg.

Les mer: Berit Svendsen slutter: - Jeg forlater Telenor med en stolthet

Her ser du tallene til Telenor for årets tredje kvartall. Alle tall i MNOK. 

Telenor 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 27.566 27.463 + 0,4
Driftsresultat 6.720 7.304 - 8
Resultat før skatt 6.369  8.483 - 24,9