Tirsdag denne uken kunne Telenors bredbånds- og tv-sjef, Birgit Bjørnsen, fortelle om «skilsmissen» med Canal Digital.  Fremover skal Canal Digital-merkevaren kun leve i satellitt-tv-markedet, mens kabel-tv-tilbudet skal innlemmes i Telenor-familien og under den nye merkevaren T-We. Også høyhastighetsbredbåndet fra Canal Digital kabel-tv bli nå et rent Telenor-produkt.  

- Vi opplevde at en del av kundene våre ikke helt vet hvor de er kunde. Da blir ikke det nødvendigvis den beste kundeopplevelsen med tanke på hvordan vi håndterer kunden. Sånn sett er det en lykkelig skilsmisse mellom oss når det blir tydeligere for kunden hvor de faktisk er kunde, sier Birgit Bjørnsen til Kampanje.

Les også: Vraker Canal Digital-navnet på kabel-tv etter 30 år: - Trist og vemodig

Nå blir den første oppgaven å fortelle at også Telenor tilbyr tv. I 2019 starter jobben med å bygge kjennskap og posisjonere den nye T-We-merkevaren.

- Kjennskapen til T-We er vel ikke like høy?

- Ikke like kjent som Telenor, i hvert fall. Men når vi får T-We inn i kombinasjon med Telenor blir det veldig, veldig bra, sier hun.

- Ble en komplisert øvelse
Telenor er imidlertid ikke lenge i sorg etter skilsmissen med Canal Digital. Rett etter bruddet går den første kampanjefilmen på lufta med budskapet «nå får du tv fra Telenor».

Samtidig introduseres T-We som en ny merkevare. Kampanjen er signert kommunikasjonshuset og reklamebyrået Anti.

- Å kommunisere dette skiftet med alle forbeholdene over ble en litt komplisert øvelse. Derfor fokuserte vi heller på fremtiden. Det er mer interessant at Telenor nå tilbyr tv, enn at Canal Digital Kabel ikke lenger gjør det, sier Tom Andersson, seniorstrateg i Anti.

Han har jobbet i kreativt team med, Jason Kinsella, og sier videre det har vært «en spennende utfordring å utvide universet til Telenor».

- Samtidig skal vi skape noe eget for T-We, fortsetter han.

Saken fortsetter etter videospilleren.

Første reklamejobben fra Anti
Kampanjen er også byråets første reklamejobb for Telenor etter at de overtok det som da var Canal Digital-kontoen fra Try før sommeren. Anti har også utviklet overordnet kommunikasjonsstrategi og konsept for posisjoneringen av den nye merkevaren. De første kreative uttakene på denne strategien kommer i 2019, men først skal altså hele Norge få med seg at Telenor tilbyr tv.

- For Anti som jobber både med design, kommunikasjon og tv-innhold er det naturligvis veldig spennende å stå midt i utviklingen av tv-bransjen. Endringene om dagen skjer så fort, både i måten vi ser på tv, måten det distribueres på og hvordan dette skal kommuniseres. Tv er ikke lenger bare tv- og vi gleder oss til å være med å forme hva vi kaller tv i fremtiden, sier Per Kristian Voss Halvorsen, kreativ leder og partner i Anti.

Ansvarlig hos kunden Telenor er Lene Johansen som til daglig er sjef for marked- og kommunikasjon i T-We.   

- Vi jobber fortsatt med Try på bredbånd, men Anti får tv-biten. Det har vært veldig spennende å jobbe med Anti på en så stor kampanje for første gang, sier Johansen.

- Og hvis det går bra så får de også bredbåndet?

- He, he... det kan det sikkert spekuleres i, men vi får vente å se, sier hun.

Det er ikke første jobben Anti gjør for Telenor. Anti jobbet også på deler av Yng-lanseringen og har stått for designmanualen til Telenor på konsernnivå.

- De kjenner oss godt strategisk.

- Største kabel-tv-kampanje noensinne
Hun sier videre den nye kampanjen vil være blant de aller største som selskapet noen gang har gjort. Filmen skal distribueres gjennom tv og nett og er også en av de største utendørskampanjene i Norge noensinne. Det er mediebyrået OMD som står bak medieplanleggingen.   

- Dette er den største kampanjen vi har kjørt i kabel-tv-sammenheng. Det er en stor kampanje som skal gå med høytrykk i fem uker så dette blir kjempespennende. Den viktigste jobben er den vi skal gjøre nå. Nå skal vi etablere Telenor i tv-kategorien, sier hun. 

- Blir det utfordrende å bygge ny en tv-merkevare med Canal Digital fortsatt i markedet?

- Det blir spennende, ikke utfordrende. Nå skal folk først få vite at Telenor tilbyr tv, før vi begynner arbeidet med å posisjonere T-We neste år, sier Johansen.

Se video med Telenors bredbånds- og tv-sjef, Birgit Bjørnsen, etter skilsmissen med Canal Digital og lanseringen av T-We som merkevare her.