Da USAs 44. president Barack Obama gjestet Norge og Oslo Business Forum, tilbragte han en drøy time i en Landskrona-lenestol fra Ikea. Det ga Ikeas reklamebyrå SMFB vann på mølla.

- Mange ville nok tenkt at denne stolen burde loddes ut eller selges til en høyere pris, kun fordi Obama har sittet i den. Men Ikea er jo en merkevare som ikke gjør forskjell på folk, og da ville det vært rart å gjøre for mye stas ut av en president, forklarer kreatør i SMFB Pia Ølstad.

De plasserte stolen i den såkalte billigkroken på Ikea Slependen torsdag ettermidag, der den var redusert med 30 prosent. «Denne stolen er brukt – av Barack Obama da han besøkte Oslo 26. september i år», stod det på prislappen. «Og derfor kan den naturligvis ikke selges til full pris lenger. Landskrona lenestol har et varmt og innbydende utseende, med et rent og stilig uttrykk. Litt som presidenten selv.»

Bildebeviset ble ble delt på Facebook og Instagram, og stuntet fikk raskt oppmerksomhet både her til lands og internasjonalt. Nå er den også valgt ut som Editor's Pick hos Ad Age, der den også har gått til topps blant de mest populære jobbene de siste dagene.

Pia Ølstad i SMFB forteller at de ganske kort tid før Obamas besøk fikk vite at han skulle sitte i en stol fra Ikea.

- Da måtte vi kaste oss rundt og jobbe sammen for å få til noe på dette, sier hun.

At valget falt på å plassere den i billigkroken, var ikke tilfeldig.

- Heller enn å selge den for mye penger, så var dette en tydeligere Ikea-måte å tilnærme seg en såkalt kjendisgjenstand på. Vi synes det var noe veldig sjarmerende ved å utnytte mulighetene som allerede ligger der – «alle» kjenner jo til billigkroken.

Responsen har vært god, ikke minst fra den heldige kjøperen, som jobber på Bogstad skole.

- Ikea har fått veldig god respons fra både henne og fra skolen, og det er vi veldig glad for å høre.

Bærumskvinnen som kjøpte stolen har fortalt til NRK at den skal få stå på skolen til inspirasjon for elevene der.