Friele har valgt SMFB som nytt reklamebyrå. Tidligere er det Neolab by Knowit som har laget reklamen for kaffeprodusenten. SMFB er allerede klare en ny kommunikasjonsplattform som skal ta opp arven etter Herman Friele, som solgte Kaffehuset Friele til verdens største kaffefirma, Jacobs Douwe Egberts i 2015.

- SMFBs forståelse og lidenskap for å utvikle merkevaren Friele traff oss midt i blinken. Friele har en lang reklamehistorie, og utvikle den videre uten Herman er en stor utfordring som byrået tok på strak arm. Vi er Norges eldste kaffehus, og er utrolig stolte av å være en del av en unik norsk kaffekultur. Den arven har SMFB tatt med seg videre i det nye konseptet som vi er veldig stolte av å lansere i disse dager, sier Mona Lindgren, brand manager for Friele.

Den nye konseptet har fått navnet «Vet du mer, nyter du mer», og skal bidra til at folk får best mulig kaffeopplevelser. Det skal de gjøre ved hjelp av nye filmer og et «digitalt kunnskapsunivers», som blant annet består av en kaffekalkulator-app.

- Du har kanskje ikke en måleskje, og orker ikke å regne ut hvor mye kaffe du trenger til 4 kopper kaffe? Vel, det hjelper Friele deg med. Et enkelt eksempel på bidrag som kan hjelpe alle til å lage en god kopp kaffe, sier Lars Istre, konsulent i SMFB.

- Friele er en bauta i norsk merkevarehistorie, og å få muligheten til å jobbe med fornyelsen av Friele-kommunikasjonen har vært en utrolig spennende og givende oppgave. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.