Denne uken lanserer SAS sin syvende kampanje på rad fra det nye «We are travelers»-universet – et kommunikasjonskonsept SAS lanserte høsten 2014. Sentralt for den nye kampanjen er filmen, «The Arrivals», en følelsesladet film som viser ankomst og gjensyn mellom ektefolk, kjærester, venner, foreldre og barn.

Foruten voice-arbeidet består filmen av mennesker i ekte situasjoner. Filmen er nemlig skutt over fire dager gjennom spionglass fra tre spesialbygde tårn i ankomsthallen ved Kastrup Lufthavn i København. De har også benyttet skuespillere, men SAS påpeker at filmen hovedsaklig er ekte scener fra virkeligheten. 

Den nye kampanjen lanseres mer eller mindre samtidig med at SAS i Norge får sin nye markedssjef i Bård Kinn Vea Nordhagen. Nordhagen får dermed en stor premiere rett i fanget.

- Med «The Arrivals» ønsker vi å nå ut med budskapet vårt om at folk som reiser litt eller mye, blir påvirket av reisen. De kommer hjem med en opplevelse og en berikelse, og blir endret på ett eller annet nivå. Vi går tøft ut og sier at de som reiser, de endrer verden, forteller den nye SAS-markedssjefen i Norge til Kampanje. 

- Filmen er en veldig sterk skildring av når mennesker kommer hjem. Vi fanger et veldig fysisk øyeblikk, og jeg synes filmen gjør dette veldig godt, fortsetter Nordhagen

Tar over etter Orderud
Han begynte for fire uker siden, og fikk kun med seg sluttfasen av den nye kampanjen. Han tar dermed over jobben etter Marianne Orderud som tidligere i år forsvant til treningskjeden Sats-gruppen.

Les også: Går inn for landing i SAS – men tar ny «SATS» med treningssenter

- Nå er det fjerde året vi jobber med kommunikasjonsuniverset «We are travelers», og dette er vår syvende tolkning av konseptet. Vi har hatt en før-premiere internt, og det er mange som får sterke følelser av å se vår nye film, nettopp fordi vi er stolt av vår rolle i hvordan SAS bringer mennesker sammen. Jeg synes at filmen er veldig god - det er en samling av herlige historier fra ankomsthallen.

Her kan du se den nye reklamefilmen til SAS. 

Danskene sin tur
Det er det danske reklamebyrået, & Co, som har hatt hovedansvaret for den nye filmen og kampanjen, og regissør Jeppe Rønde og fotograf Peter Funch har hatt regien på produksjonen. & Co er en del av North Alliance-gruppen, hvor også norske Anorak og svenske Åkerstam Holst holder til. Alle tre byråene har tidligere vært med å lage reklamefilmer for SAS, men denne gangen var det altså danskene som fikk æren av å prøve seg.

Anorak fikk kunden etter at North Alliance (Noa) løste ut kontrakten flyselskapet hadde med Los & Co i sin tid.

Les også: Høgebøl kjøper SAS-konto fra byrå-konkurrent

- Vi jobber med Noa-universet, og vi ønsker å bruke de styrkene det universet byr på. Det er veldig mange i Noa som er involvert i å produsere, men uttaket varierer jo avhengig av om det er en merkevarefilm eller produkttaktisk, sier Nordhagen. 

- Utrolig spennende å komme inn i SAS
Den ferske  ferske markedsdirektør synes det er spennende at han nå får muligheten til både å jobbe mot det globale markedet, og det norske markedet.

- Vi jobber utelukkende ikke landsdekkende, men kryssfunksjonelt. Vårt team i Norge tar derfor på oss oppgaver som både er globale og norske, og jobber mer prosjektbasert. Det er utrolig spennende å komme inn i SAS, som har så mange prosjekter i pipelinen, mange mennesker med høy kompetanse og ikke minst en felles stolthet over å være en del av selskapet, sier Nordhagen. 

Han kommer fra stillingen som nordisk merkeansvarlig hos den tyske produsenten av forbruker- og hjemmeelektronikk, Grundig. 

Der var han i tre år, og hjalp til med Grundigs nordiske «comeback». 

- De var i mange år en virkelig stor merkevare innen tv og teknologi, til det kom inn en del konkurrenter fra Asia. De siste fire årene har man løftet Grundig tilbake i det nordiske markedet, hvor de fortsatt selger TV, men og med en stor satsning på hvitevarekategorien innen premium-segmentet, forteller Nordhagen. 

Var på topplisten i «Ledertalentene»
Han var i 2016 på topplisten i E24s kåring, «Ledertalentene», og han blir av kollega og medieansvarlig i SAS, Knut Morten Johansen, omtalt som flyselskapets «nye stjerneskudd» uten at Nordhagen ønsker å kommentere akkurat det.  Men han sier det var artig å få annerkjennelse fra i talentkåringen til E24, og trekker frem sin idrettsbakgrunn som grunn for at han ble løftet frem. 

- Jeg har en bakgrunn fra idrett som var litt spennende, hvor jeg var kaptein i Drammen Håndballklubb en del år. Som en følge av dette har inngangen min til ledelse ikke alltid vært det tekniske, men det å få mennesker til å prestere og jobbe sammen som team.

- Og dette vil du nå fortsette med hos SAS?

- SAS er definitivt ikke noe one-man-show, her er vi et team med ulik kompetanse, egenskaper og ferdigheter, hvor vi er sterkt avhengig av å samarbeide godt.