I fjor var det Telenor som tok en «high five» da telekomselskapet gikk til topps i kategorien «Annonsørprisen» under det årlige prisdrysset til Mediaforum. Nå foreligger de nominerte til årets prisen og de fem finalistene er Bayer, DNB, Dyreparken, Kolonial.no og Orkla.

Prisen deles ut på Mediakonferansen i Strømstad fredag 26. oktober.

Les også: «High five» for Telenor - kåret til beste annonsør på Mediaforum

- Fem ganske ulike annonsører
Hensikten med prisen er å hedre en annonsør som har bidratt til at mediefaget videreutvikles.

- Det kan være seg gjennom å være inviterende, inkluderende, nytenkende, modig eller fremtidsrettet. En annonsør som har vist vilje og evne til å kjøpe annerledes og inspirert til innovasjon av våre fag i markedsføringen av sine produkter, sier styreleder i Mediaforum Pål Listuen.

Leder for juryen, Tonje Gjerstad, sier det totalt var 59 nominerte på shortlist.

- Det er spesielt gøy å kunne presentere fem ganske ulike annonsører – store som mindre - og se at de representerer så mange ulike kategorier, produkter og målgrupper.  De har alle fem, gjennom året, utvist profesjonalitet, de dokumentere alle god innsikt og analytisk evne. De viser spesielt god kunnskap om, og utnyttelse av mediene, som fører til både nyskaping og innovasjon. De er også godt representert i ulike kategorier når det gjelder Medieprisene våre, sier Gjerstad.

DNB: - Gøy
Merkevare- og markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, synes det både er stas og motiverende at de er nomniert til «Annonsørprisen»

- Det er gøy å være i selskap med andre bedrifter som vi synes er skikkelig flinke, sier hun til Kampanje

Lunde forteller at det er en bevisst strategi å prøve og være nytenkende og innovative i måten de kjøper reklame og kommuniserer utad.

Denne strategien, eller markedsføringsformelen, som DNB har jobbet etter siden lanseringen av Vipps, har Kampanje tidligere omtalt.

Les også: Her er DNBs «hemmelige» reklame-formel (Premium)

Orkla: - Jobber hardt
Også i Orkla gleder de seg over nominasjonen.

- Det er utrolig gøy og en anerkjennelse å bli nominert til Annonsørprisen 2018, blant mange sterke kandidater! Vi jobber hardt internt og tett sammen med våre samarbeidsparter for å løse våre kommunikasjonsoppgaver på best mulig måte, sier mediesjef Pernille Wangsmo Melvold i Orkla.

Hun trekker frem det nye merket Klar som et eksempel på det.

- Produktene som er lansert, og som vi er i ferd med å lansere, blir til i samarbeid og tett dialog med forbrukere. På samme måte blir kommunikasjonen kontinuerlig optimert og videreutviklet basert på tilbakemeldinger fra forbrukerne våre.