Hyundai går inn som sponsor for den norske musikkfestivalen By:Larm og inngår et samarbeid rundt prisutdelingen Nordic Music Prize, som nå får navnet Hyundai Nordic Music Prize.

- Det er klart at vi har vært heldige med stabile partnere over lang tid, men dette blir kronen på verket, fordi vi nå får en sponsor bak produktet Nordic Music Prize. Denne prisutdelingen har etablert seg som et viktig sted for å følge med på hva som kommer fra Norden. Vi synes det er veldig gøy at de satser på musikk-målgruppen, og at Norden er et interessant marked for dem, sier sponsorsjef i By:Larm, Peter Eikeland, til Kampanje.

Gjensyn med Hyundai
For Eikelands del blir det et gjensyn med Hyundai som sponsor.

Sammen med to kompiser, står Eikeland bak Fotballfesten på Kontraskjæret, som har blitt arrangert syv ganger. I år fikk de også Hyundai med på laget, som for øvrig var internasjonal hovedsponsor for VM i fotball som gikk av stabelen i Russland i sommer.

Les også: Fotballfesten sikter mot 250 000 besøkende og inntektsrekord (abo.)

- Jeg tror de fikk en god opplevelse på Kontraskjæret, men de er et bilmerke i ekstrem utvikling som ser etter en spennende arena for å treffe en ny målgruppe, forteller Eikeland.

Samlet sett ligger By:Larm på rundt 5,5 millioner kroner i sponsorinntekter fra fem hovedsponsorer og en rekke samarbeidspartnere under der igjen. Hovedsponsoratene ligger på opp mot 750.000 kroner, og Eikeland bekrefter at Hyundais sponsorat vil ligge i den størrelsesordenen.

Satser på musikk
I 2016 gikk Hyundai inn i en tre-årig avtale som sponsor for britiske Mercury Awards, som er en årlig musikkpris som gis til det beste musikkalbumet i Storbritannia og Irland. Denne arenaen ønsker bilprodusenten nå å følge opp i Norge.  

- Festivalsponsing er noe vi har vært borti før gjennom engasjement internasjonalt og på fotballfronten nasjonalt. Valget av musikk handler dels om en videreføring av det som ble påbegynt med britiske Mercury Awards, men også om muligheten til å komme i kontakt med folk som ikke nødvendigvis tenker på Hyundai når de våkner om morgenen, men som vi samtidig ser at vi kan ha mye til felles med, sier markedsdirektør for Hyundai Norge, Christian Stenbo, til Kampanje.

Han bekrefter at de nå er ute etter å nå en yngre målgruppe.

- Har Norges nest yngste bilkunder 
Fra 2015 til 2017 har snittalderen på ny-bilkunder hos Hyundai, altså de som handler sin første bil, falt med hele 18 år. I 2017 var snittalderen for førstegangskjøpere hos Hyundai 44 år, mens snittet for bilbransjen generelt skal ligge i midten av femtiårene.

- Vi har beveget oss fra en eldre til en ung kundegruppe, og vi har nå Norges nest yngste bilkunder. Dette har sammenheng med at vi har et av de bredeste miljøbil-tilbudene i Norge. Det er en linje vi skal fortsette å ha med nye produkter. Vi er en merkevare i endring, og det gjør at vi trenger å tenke nytt rundt hvordan vi kommuniserer, og med hvem vi kommuniserer, sier Stenbo.

Han forteller at målgruppen for By:Larm er et ungt publikum som interesser seg for miljøet og byutvikling.

- Her er vi interessert i å ta en posisjon, for bilen vil fortsatt være en del av menneskers hverdagsliv, men på en annen måte enn i dag. Det er et spennende scenario som ligger i dette med fremtidig utvikling av byer og mobilitet, avslutter Stenbo.