Etter to dager med konferanse med temaet konflikt, var det fredag kveld slutt på kranglingen og klart for gallamiddag og prisutdeling på Mediaforum.

Les også: Aller-topp gikk i strupen på mediebyråene - hisset på seg Dentsu-sjef (abo.)

Tradisjonen tro delte Mediaforum ut sine mediepriser, annonsørpris og til slutt den gjeve hedersprisen til de lykkelige vinnerne.

Og det ble gull til både annonsører, mediehus og mediebyråer, men en av de store vinnerne fredag kveld var annonsøren Orkla. Dagligvareprodusenten vant både «Annonsørprisen» og en pris i mediekategorien «Mediekreativitet» sammen med mediebyrået OMD. Etter at Telenor tok hjem «Annonsørprisen» i fjor, var det i år altså Orkla sin tur til å nyte smaken av gull.

Les også: «High five» for Telenor - kåret til beste annonsør på Mediaforum

OMD fikk gull for jobben mediebyrået gjorde for en av sine største kunder, nemlig Orkla og divisjonen Orkla Confectionary & Snacks.

- Dette var utrolig gøy. Annonsørprisen henger høyt og er en anerkjennelse til alle  merketeamene i Orkla. Kjempegøy at Smash tok gull - det viser at godt trekantsamarbeid, som OC&S har med OMD og Per Høj, gir svært gode resultater. Gratulerer til alle parter. Vil også nevne Klar,  som fikk sølv, og Dr.Greve, som fikk bronse, - Disse er også  et resultat av godt samarbeid  mellom oss, de kreative byråene, enkelte medier og OMD, sier mediesjef Pernille Wangsmo Melvold, til Kampanje.

Nok engang kunne dermed Orkla og OMD smykke seg med en seier for Smash!-produktet og denne gangen for lanseringen AppAppAp og det i klassen for «Mediekreativitet».

Red-gjengen vant pris i kategorien for «Mediestrategi» for jobben «Grill 2018 - hvordan hjelpe nordmenn å planlegge» for dagligvarebutikken på nett Kolonial.no.

På mediesiden kunne både Dagens Næringsliv og VG helle litt ekstra champagne i glassen etter at prisutdelingen var over.

Content-studioene til de to mediehusene, henholdsvis DNX og VG Partnerstudio, stakk av med hvert sitt gull. DNX vant prisen i klassen for «Årets mediekanal» og dermed ble det en ekstra fjær i hatten for DNs innholdsbyrå som slo Hegnar Medias egen satsing Hegnar Brand Studio og selveste Google for jobben «De klassiske loungene» for kunden SAS.

VG Partnerstudio vant gull i klassen for «Årets mediekampanje» for jobben «Fifa 2018» for dataspillprodusenten EA Sport.

Gaming-reklame til topps:

VG Partnerstudio vant gull i klassen for «Årets mediekampanje» for jobben «Fifa 2018» for dataspillprodusenten EA Sport. Her Grethe Thun, Thomas Christiansen og Anne Bolstad fra VG. Foto: Hegnar Media.

Gull til Red:

Red-gjengen med Therese Becke vant pris i kategorien for «Mediestrategi» sammen med Kolonial.no. Foto: Hegnar Media

Gull til OMD og Orkla:

I klassen for «Mediekreativitet» var det mediebyrået OMD og Orkla som kunne dra hjem seieren. Her Thomas Faye Willoch fra Red Tactic og Minna Fjeldskår markedsansansvarlig i Löplabbet som vant sølv i mediekreativitet Foto: Hegnar Media.