Saken er oppdatert med kommentarer fra Viasat.

Det er ingen lett sak å ha fornøyde kunder som tv-distributør. Ifølge årets EPSI-måling viser den liten fremgang i kundetilfredsheten og situasjonen er fortsatt den at kundetilfredsheten til tv-distributørene er relativt lav, bransjens renommé er svakt, og på spørsmål om man vil anbefale tv-tjenesten til andre så svarer nesten halvparten av alle kundene at de sannsynligvis ikke vil gjøre det.

Men noen vil ha de mest fornøyde kundene, og i år det igjen klart for et skifte i toppen når Altibox slår tilbake og vipper Viasat ned fra tronen. 

- Det er svært gledelig at vi får så tydelig og positiv respons fra tv-kundene. Altibox har jobbet hardt med å utvikle tv-opplevelsen fra «gammeldags tv» med faste sendetider og faste kanaler til en underholdningsopplevelse som virkelig lar kunden bli sjefen over innholdet, sier Toril Nag, styreleder i Altibox og konserndirektør i Lyse-konsernet, som eier Altibox og en rekke av partnerne.

Ifølge Epsi har den nye tv-løsningen til Altibox har blitt populær blant kundene, og kundetilfredsheten til Altibox stiger markant fra i fjor.

- Tv-tjenesten til Altibox møter i større grad kundenes forventninger. De får bedre tilbakemeldinger på stort sett alle parametrene, men særlig dekoderen oppleves som bedre enn i fjor, sier Fredrik Høst i EPSI Norge.

Les også: Altibox ned fra tronen - nå er Viasat-kundene de mest fornøyde

Vinneren av fjorårets undersøkelse gjør det derimot ikke like bra og faller tilbake nesten nøyaktig like mye som framgangen i 2017. I 2017 gikk Viasat frem med 3,5 poeng, nå raser tv-distributøren til Nordic Entertainment Group med tilsvarende. 

- Vi registrerer at vi går tilbake i årets EPSI-undersøkelse, men vi jobber kontinuerlig med å skape de beste kundeopplevelsene i bransjen og har ambisjoner om å heve oss. Da vi enda ikke har tilgang til selve undersøkelsen har vi ikke oversikt over hva årsaken til tilbakegangen er, men vi ser at konkurransen i markedet blir stadig tøffere, sier kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Norge, Line Vee Hanum. 

Get kommer dårligst ut
Viasat raser dermed ned fra toppen og holder unna kun for Get. For når Get står på stedet på stedet hvil, gjør den Teila-eide tv-leverandøren det fortsatt dårligst i denne studien.

I en pressemelding fra Epsi heter det at «innholdet i kanalpakkene til Get anses som bra, men kundene opplever Get som mer komplisert å ha med å gjøre enn hva tilfellet er for de andre tv-distributørene».

RiksTV går frem og tar 2. plassen i denne målingen, mens Canal Digital Satellitt blir nummer 3. Disse tv-distributørene har ikke bare de mest tilfredse tv-kundene, men også de mest lojale, kommer det frem i undersøkelsen. Studien baserer seg på cirka 1.000 dybdeintervjuer med privatpersoner rundt om i Norge.

- Selv om vi selvsagt skulle ønske at RiksTV vant, er vi mest opptatt av å hele tiden levere bedre produkter og bedre kundeopplevelser til kundene våre. Vi ser i denne målingen at vi stadig forbedrer oss, sier kommersiell direktør Ole Andre Skarbøvik i RiksTV.

Altibox til topps:

Altibox' kunder har blitt markant mer fornøyd med tjenesten.

Topper også på bredbånd
Innholdet i kanalpakkene er og blir viktig for kundeopplevelsen, heter det videre i undersøkelsen. 

- Ifølge kundene så har innholdet blitt noe bedre over det siste året, men hver femte kunde svarer allikevel at kanalpakken ikke passer deres behov. Når vi spør om tips og råd på hva som kan bli bedre så er innholdet i kanalpakkene fortsatt en gjenganger, sier sjefen i Epsi, Fredrik Høst.

Andelen tv-kunder som svarer at de også abonnerer på strømmetjenester flater ut, og færre svarer at de anser strømmetjenester som et fullverdig alternativ til tv-tjenesten. Dette kan ha noe med at tv-leverandørene nå i større grad inkluderer strømmetjenester som en del av tv-abonnementet. Det betyr at en del kunder ikke nødvendigvis ser behovet for å tegne separate strømmeabonnement.

Også blant norske bredbåndsleverandører er Altibox-partnerne fortsatt helt på topp, med Telenor og Canal Digital på plassene under. Altibox får en poengscore på 67,9, som er 3,1 poeng høyere enn gjennomsnittet.

- Vi er overveldet og takknemlige for tilliten. Ideelt sett skulle vi gjerne beholdt det solide forspranget vi har hatt innen kundetilfredshet på bredbånd, så dette er en viktig påminner om at vi må å stå på hver eneste dag for å kunne levere den beste kundeservicen og de aller beste tv- og bredbåndsopplevelsene, sier administrerende direktør Thomas Skjelbred i Altibox.