Innovasjon Norge henter inn flere nye ansatte med bakgrunn i fra tv-produksjon, journalistikk, kreative miljøer og norsk reiseliv for å bidra i et skifte i markedsføringen av Norge.

- Det laget vi bygger nå, med syv nyansettelser og seks eksisterende ansatte, får oppdraget med å lage digital markedsføring i absolutt verdensklasse, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Målet er ifølge Bratland Holm «å begeistre verden med historier fra hele landet i digitale kanaler.» Med på laget blir blant andre Jon Erik Skaret fra Trigger, regissøren Kristin Dahlen Rogstad og reiselivsjournalist Christine Baglo.

Sammen skal de gjennom nye grep og annerledes historiefortelling  «bygge Norge som landet med bærekraftige og unike reiseopplevelser hele året.»

- Vårt mål er hele Norge, hele året. Vi har plass til flere besøkende, og har enormt mye å by på som fortsatt er godt bevarte hemmeligheter. Markedsføringen av Norge har så langt vært vellykket, men de nye digitale mulighetene krever en helt annen form for kommunikasjon, sier Holm.

340 personer søkte på de nye stillingene og lederen for den nye avdelingen, Katrine Mosfjeld, mener hun nå har et team som kompletterer hverandre godt.

- Vi søkte etter mennesker som har utmerket seg som historiefortellere, enten gjennom evnen til å finne historier, talent for å fortelle dem eller evne til å få historiene ut. Vi trengte folk som kjenner bransjen, men også folk utenfra som ser andre historier enn de vi tradisjonelt har fortalt, og som kan fortelle dem på nye måter. Nå får vi et in-house miljø som kan finne og utvikle en idé, og følge den helt frem til publikum, sier Mosfjeld.

I tillegg til de tre nevnt starter også Ragnhild Ås Harbo, Evgenia Egorova, Yuri Sali og Christian Preben Rafn opp i avdelingen.

- Dette er nybrottsarbeid. Vi vet hvor vi vil, men veien blir i noen grad til mens vi går. Vi får en digital avdeling på 13 personer med ulike former for spisskompetanse. Nå setter vi dem i samme rom med mål om å skape engasjerende historier om og fra Norge som fortjener å bli fortalt, sier Holm.

Arbeidet er allerede i gang, og hele det nye teamet vil være på plass fra 1. januar.